Bendtner önbizalma még a pszichológust is megdöbbentette

Vágólapra másolva!
2011.02.05. 15:45
null
Bendtner (52) önbizalma a termetéhez mérhető (Fotó: Action Images)
Címkék
Jacques Crevoisier, az Arsenal labdarúgócsapatának játékosait rendszeresen megvizsgáló pszichológus legutóbbi felmérése után elmondta az Offside svéd szaklapnak: a dán Nicklas Bendtner olyan önbizalommal rendelkezik, amelyet még nem látott futballistánál.

„Az egyik mért kategória az, hogy egy játékos mennyire tartja kompetensnek magát, mit gondol a saját képességeiről. A skála kilences, Bendtner tízest kapott!" – mondta Crevoisier.

„Ilyet még nem láttunk, Pat Rice menedzser-asszisztens ült mellettem, és nem bírtuk abbahagyni a nevetést. Ha Bendtner kihagy egy helyzetet, az sosem az ő hibája, erről meg van győződve. Ez egyrészt problémát is okozhat, másrészt viszont pozitív is: mutatja, hogy a játékosnak rendkívüli képessége van arra, hogy talpra álljon, és feldolgozza a negatív élményeket" – tette hozzá.

A teszt 117 kérdésből áll, és a labdarúgók önbizalmának, koncentrációs szintjének és eltökéltségének felmérésére szolgál. A 117 állításra 0 és 3 közti számmal kell reagálni, attól függően, hogy a labdarúgó mennyire ért egyet azokkal (0 = egyáltalán nem, 3 = teljes mértékben).

A 62 éves Crevoisier negyven éve ismeri Wengert, hosszú évek óta dolgozik együtt vele – és ő volt az, aki a franciák fiatal „aranygenerációját" (Henry, Trezeguet, Anelka) a kilencvenes években elsőként felmérte.

„Arsene Wenger mindig azt vallja, hogy okos játékosokat kell szerződtetni az Arsenalhoz, mert a labdarúgók csak így értik meg a játékrendszerét. Minden fiatal labdarúgót megvizsgálok" – beszélt munkájáról 2010 őszén a pszichológus.

„Olyan ez a teszt, mintha készítenénk valakiről egy pillanatfelvételt, és fél évvel később már lehet, hogy teljesen más ez a kép. Ha elkészül a kiértékelés, leülünk megbeszélni az edzővel, és a látottak alapján próbáljuk fejleszteni a labdarúgókat.″

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik