Beckhamékkel kezdett az MU-ban, diakónussá szentelték

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.01. 17:48
null
Mulryne a dublini felszentelése után (Fotó: Irish Dominicans)
Katolikus diakónussá szentelték a Manchester United és a Norwich City volt futballistáját, a 27-szeres északír válogatott Philip Mulryne-t – adta hírül az Irish Times. Mulryne 2008-ban vonult vissza, s egy évvel később kezdte meg papi tanulmányait.

Mulryne nagy tehetségként indult, 1995-ben megnyerte az ifjúsági FA-kupát a Manchester Uniteddel, és bemutatkozhatott az északír felnőttválogatottban még azelőtt, hogy szerepet kapott volna az MU első csapatában, David Beckhamék között.

A középpályás 1998-ban debütált bajnokin a Unitedben (kupameccsen már korábban bevetették), ám nem tudta magát beverekedni a fénykorát élő együttesbe, így a Norwichba igazolt. 2005-ig szolgálta hűséggel a „kanárikat”, majd pályafutása végén egyre kisebb csapatokban (Cardiff City, Leyton Orient, King's Lynn) fordult meg.

Mulryne gólt ünnepel a Norwich színeiben a Preston NE ellen (Fotó: Action Images)
Mulryne gólt ünnepel a Norwich színeiben a Preston NE ellen (Fotó: Action Images)

A valaha a modell Nicola Chapmannel járó Mulryne visszavonulása után belépett a Domonkos-rendbe, és papi tanulmányokba kezdett. Filozófiát tanult Rómában, az előző hétvégén pedig diakónussá szentelte Dublin érseke, Diarmuid Martin. Várhatóan 2017-ben szentelhetik ezt követően áldozópappá az egykori futballistát.

Az északír válogatottban 27 mérkőzésen 3 gólt szerzett (Fotó: Action Images)
Az északír válogatottban 27 mérkőzésen 3 gólt szerzett (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik