Bajnokok Kupája: az MU három perc alatt elintézte a Man. Cityt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.21. 07:25
null
Romelu Lukaku vezetésével 2–0-ra legyőzte az MU a Manchester Cityt (Fotó: AFP)
A Manchester United 2–0-ra legyőzte a Manchester Cityt a Bajnokok Nemzetközi Kupája nevű, Egyesült Államokban zajló felkészülési labdarúgótornán.

José Mourinho nem vette félvállról a városi rivális Manchester City elleni felkészülési mérkőzést, ennek bizonyítékaként a portugál tréner a roppant erős De Gea – A. Valencia, Lindelöf, Smalling, Blind – A. Herrera, Pogba – Rashford, Mhitarjan, Lingard – Lukaku kezdő tizenegyet küldte pályára.

Josep Guardiola Cityjében ezzel szemben több fiatal is helyet kapott – a katalán menedzser korántsem a legerősebb csapatával próbálkozott. Ott volt a „kékek” soraiban viszont a kapus Ederson Moraes, aki több bravúrt is bemutatott az összecsapáson.

A találkozót tulajdonképpen három perc alatt lerendezte az MU: a 37. percben Romelu Lukakut ugratta ki remekül Paul Pogba, az Evertontól szerződtetett támadó fejjel eltolta a labdát a kirohanó Ederson mellett, majd kissé kiszorított helyzetből, ballal az üres kapuba belsőzött (1–0).

A 39. percben jött a második! A City elszórakozta a labdát a középpályán, a kontra végén pedig Marcus Rashford tíz méterről kilőtte a jobb alsót (2–0).

Az 53. percben Lukaku óriási kapufát lőtt, míg a 78. percben egy szöglet után be is talált, ám közeli lövésébe belefújt a játékvezető, a belga támadó egyik csapattársa ugyanis lesen állt.

A Guardiola-legénység a második félidőben sokat járatta a labdát, irányított, ám nem sok helyzetet tudott kialakítani – maradt a 2–0, így Mourinho gárdája nyerte meg a két manchesteri gigász összecsapását.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉS
Bajnokok Kupája
Manchester United–Manchester City 2–0 (2–0)

Manchester United:
De Gea (Romero, 46.) – A. Valencia (Fosu-Mensah, 77.), Lindelöf (Bailly, 46.), Smalling (Jones, 46.), Blind (Darmian, 46.) – A. Herrera (Fellaini, 62.), Pogba – Rashford (Martial, 62.), Mhitarjan (Carrick, 62.), Lingard (Andreas Pereira, 78.) – Lukaku. Menedzser: José Mourinho
Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (Mangala, 46.), Adarabioyo (Otamendi, 46.), Roberts (B. Díaz, 46.) – Fernandinho, Y. Touré (Stones, 46.) – Sterling (Sané, 46.), Foden (Zincsenko, 74.), De Bruyne (Gabriel Jesus, 46.) – Agüero (Nasri, 46.). Menedzser: Josep Guardiola
G: Lukaku (37.), Rashford (39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik