Aston Villa: Klinsmann, Bradley és Jol is O'Neill utóda lehet

Vágólapra másolva!
2010.08.11. 17:42
Az angol labdarúgó Premier League hétvégi rajtjára készülő Aston Villát a tartalékcsapatot edző Kevin MacDonald készíti fel az első fordulóra, ám a csapat mindenképpen új állandó menedzsert keres; a jelöltek között Jürgen Klinsmann is ott található.

Klinsmann mellett Bob Bradley amerikai szövetségi kapitány, az Ajaxot edző – éppen ezért a Fulham által hiába megkörnyékezett – Martin Jol, valamint Sven-Göran Eriksson és a Villát korábban játékosként erősítő Gareth Southgate nevét is a lehetséges utódok között emlegetik.

Mint ismert, Martin O'Neill, a csapat korábbi menedzsere hétfőn váratlanul lemondott posztjáról. Angol elemzők szerint távozása hátterében az állt, hogy nem kapott garanciát arra: a James Milner várható eladásából befolyó összes pénzt új játékosok vásárlására fordíthatja.

„Csak annyit mondhatok, hogy immár nem voltunk egy állásponton azt illetően, milyen módon építhető tovább a csapat. A mélyebb magyarázat nem vinne előrébb, sőt félrevinne bennünket, amikor haladéktalanul új edzőt kell találnunk" – olvasható a szakítás okáról eddig hallgató Randy Lerner tulajdonos szerdán kibocsátott közleményében.

A klub költségvetését szigorítani igyekvő Lerner megnyugtatta a szurkolókat: továbbra is az élcsoporthoz tartozó Villát akar.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik