Arsenal: megegyeztek Klopp távozó segédjével – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.01. 12:14
null
Társakból ellenfelek? Zeljko Buvac a következő szezonban Jürgen Klopp ellen készülhet (Fotó: AFP)
A bosnyák Pravda PL információi szerint a Liverpool másodedzői posztjáról távozó Zeljko Buvac megegyezett az Arsenallal, így ő lesz Arsene Wenger utódja a londoni klubnál.

Buvacról hétfőn derült ki, hogy távozik a Liverpooltól, miután megromlott a viszonya Jürgen Klopp-pal, akivel 2001 óta a Mainznál, a Dortmundnál és a Poolnál is együtt dolgozott. Állítólag nem beszélt a német szakemberrel, a taktikai értekezletekre nem járt be, és a csapat összeállításába sem szólt bele.

A Liverpool hivatalosan csak annyit közölt, hogy a Klopp csapatainak játékrendszerét kidolgozó Buvac szünetet tart, és később dől el a jövője.

A szakemberhez a nemzetisége révén is közel álló bosnyák Pravda PL szerint a viszony megromlásának hátterében az áll, hogy Buvac ajánlatot kapott az Arsenaltól, és el is fogadta azt.

„A forrásainktól megtudtuk, Buvac mindenről megegyezett az Arsenal vezetőségével, így a nyáron ő váltja Arsene Wengert – írja a Pravda PL. – A szakember a következő hetekben omarskai otthonában pihen, és rákészül a nagy feladatra. Utána kilép a futball nagyszínpadára, és Klopp árnyékát otthagyva egyedül küzd meg a feladatokkal.”

Buvac az újabb dortmundi szál lehet az Arsenalnál Pierre-Emerick Aubameyang és Henrih Mhitarjan szerződtetése után, sőt, Sven Mislintat vezető játékosmegfigyelő is a Borussiától érkezett néhány hónapja.

Az angol Sun kedden azt írta, Stan Kroenke, az Arsenal tulajdonosa az amerikai bajnokságok mintáját követve szívesen bízná az Arsenalt olyan edzőre, aki eddig segédként dolgozott valamelyik neves szakember mellett. Igaz, a brit lap nem Buvacot, hanem Rui Fariát, José Mourinho régi másodedzőjét várja az Arsenal kispadjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik