Arsenal: amerikai minta? Az MU stábtagja is képben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.01. 10:15
null
Rui Faria 2001 óta minden munkahelyére követi José Mourinhót (Fotó: AFP)
Az angol Sun úgy tudja, az Arsenalnál José Mourinho manchesteri segédje, Rui Faria neve is felvetődött Arsene Wenger lehetséges utódjaként.

A 42 éves portugál 2001 óta dolgozik Mourinho mindenkori stábjában. Az Uniao Leiriánál és a Portónál még erőnléti edző volt, 2004-től, amikor Mourinho először lett a Chelsea menedzsere, másodedzőként segíti honfitársát.

A szakember a Sun szerint szívesen kilépne Mourinho árnyékából, és önállóan dolgozna vezetőedzőként vagy Angliában menedzserként.

A lap szerint Stan Kroenke, az Arsenal tulajdonosa szívesen követné az amerikai mintát. A tengerentúlon a klubok szívesen alkalmaznak olyan fiatal edzőket, akik rutinos szakember mellett segédedzőként pallérozódnak. Kroenke csapatai közül, az NFL-es Los Angeles Rams és az NHL-es Colorado Avalanche is újonc edzővel mutatott javulást, és a milliárdos szerint ez az út az angol labdarúgásban is járható – véli a Sun.

A lap úgy tudja, a londoniak listája 14 nevet tartalmaz, a favorit jelenleg Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik