nemzetisport.hu 2018.04.30 09:22 Frissítve: 2018.04.30 10:31

Liverpool: balhé Kloppéknál, távozik a szakmai stáb esze

Brit sajtóhírek szerint elhagyja a Liverpoolt Zeljko Buvac, Jürgen Klopp legfőbb bizalmasa, akivel 2001 óta együtt dolgozott a német szakember. A válást Buvac megerősítette a Twitteren, az ok állítólag az, hogy csúnyán összeveszett a menedzserrel. A Liverpool egyelőre annyit ismer el, hogy Buvac szünetet tart.

Jürgen Klopp edzői karrierje során először dolgozik Zeljko Buvac segítsége nélkül (Fotó: AFP)

A boszniai szerb Buvac az 1990-es években Klopp mainzi csapattársa volt. Klopphoz képest három évvel a korábban hagyta abba játékoskarrierjét, 1998-ban a Neukirchen edzője lett.

Amikor Kloppot 2001-ben kinevezték a Mainz vezetőedzőjévé, jó barátja azonnal hívta Buvacot, aki elfogadta az ajánlatot, és a mainzi sikerek után Dortmundba, majd Liverpoolba is követte a németet. Klopp a liverpooli bemutatkozása alkalmával elmondta, hogy amíg ő maga a „szív” a szakmai stábban, Buvac az „ész” (Peter Krawietz pedig a „szem”). Kloppról úgy tudták, Buvac volt az egyetlen, akire mindig is hallgatott, a bosnyák volt az, aki Dortmundban és Liverpoolban is kidolgozta a lehengerlő gyorsaságú támadójátékot.

Az elmúlt hetekben állítólag csúnyán megromlott a viszony a két szakember között, nem állnak szóba egymással, Buvac az utóbbi időben az értekezletekre sem járhatott be, nem szólhatott bele a csapat kijelölésébe. A játékosokkal a hét végén, néhány nappal a Roma elleni BL-elődöntő visszavágója előtt közölték, hogy már nem áll a Pool alkalmazásában.

A két szakember a múltban is többször összeveszett, de eddig mindig kibékültek és folytatták. Ilyen mélypontjuk eddig azonban még nem volt.

Buvac a Twitteren maga is megírta, hogy vége.

„Sok szerencsét a Liverpool játékosainak és szurkolóinak. Szép idők voltak, de eljött az idő, hogy új fejezet kezdődjön” – írta a szakember.

 

A BBC úgy tudja, a szezon végéig „személyes okok miatt” nem dolgozik Buvac, de a nyáron visszatérnek a kérdésre. A Liverpool hivatalosan nem erősítette meg a távozását, továbbra is az alkalmazottjának tekinti a szakembert.

Buvac Mainzban, Dortmundban és Liverpoolban is Klopp legfőbb bizalmasa, „a stáb esze” volt.

According to club sources, It is understood that LFC Assistant Manager Zeljko Buvac has left the club following a dispute with Jurgen Klopp. It has been said the two have ceased talking to each other during games and that Buvac had been excluded from tactical meetings. * "Klopp and Buvac had a big falling out, Buvac has been left completely out of the loop of late. They stand apart in training, Buvac doesn't go to tactical meetings, and he is no longer involved in picking the team. In the past, he was the only one who had Klopp's ear. The relationship had broken down, and the players have been told Buvac is gone." * Buvac has worked as a managerial partnership with Klopp since the German was placed in charge of Mainz in February 2001. During their seven years at the club the pair took Mainz into the Bundesliga and UEFA before being hired by Borussia Dortmund. Hopefully none of this is true. Walk On Reds

74 Likes, 4 Comments - LFC×1892×YNWA (@anfieldtoday) on Instagram: "According to club sources, It is understood that LFC Assistant Manager Zeljko Buvac has left the..." 

2019.07.15 18:34:07

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Ez itt Anglia! A BL-ezüstérmes meg a dobogóért dobálja sűrűn az eurótízmilliókat.

2019.07.12 11:14:04

Angol labdarúgás H. T.

A Pool-drukkerek béreltek egy repülőt, amely egy szöveget húzott maga után a levegőben.

2019.07.09 09:50:33

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Pogba és Lukaku már a búcsúpuszikat osztogatja, az MU is beszállhat a cserejátékba.

2019.07.02 06:59:07

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. És néhány fiatal szélső mellett a Copán befutott brazil támadó is érkezhet.

2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.