Arsenal: egy igazolás, amibe beleszólt Vlagyimir Putyin!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.21. 16:38
Jon Smith könyve, a „The Deal” nagyot robbanhat. Az angol játékosügynök szeretné lerántani a leplet a futballátigazolások zavaros és gyakran sötét világáról, és már most előállt néhány elképesztő sztorival. Mint például az, hogy az egyik Arsenal-igazolást Vlagyimir Putyin intézte.

Minden idők egyik legzavarosabb története volt Andrej Arsavin átigazolása a Zenitből az Arsenalhoz 2009-ben. Az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy a transzferből nem lesz semmi, ám végül csak összejött az üzlet, amely során a londoniak váratlanul nagy összeget, 16.5 millió eurót fizetve megszerezték az oroszt.a londoniak váratlanul nagy összeget, 16.5 millió eurót fizetve megszerezték az oroszt.

A jelenleg a kazah élvonalban játszó, a transfermarkt.de által 500 ezer euróra értékelt, 35 esztendős támadó szerződtetése azonban az ismertnél is jóval csavarosabb.

Jon Smith játékosügynök állítja, az „ágyúsok” maximum 8 millió eurót akartak költeni a transzferre, amire a Zenit már rá is bólintott, ám ekkor jött az akkor miniszterelnökként regnáló Putyin.

A Zenit legnagyobb szponzora ugyanis az orosz állam tulajdonában lévő Gazprom, amelynek ügyeibe természetesen a kormányfő is beleszólhat.

Mikor Putyin meghallotta, mennyiért akarja a Zenit eladni Arsavint, azonnal megálljt parancsolt a tárgyalásoknak, és közölte az angolokkal, csak akkor mehet a szélső, ha kipengetnek érte legalább 16.5 millió eurót.

Mint a példa mutatja, Vlagyimir Putyinnak még Arsene Wenger sem mer(t) nemet mondani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik