Arsenal: a sprintrekorder kihívta Usain Boltot

Vágólapra másolva!
2016.09.16. 11:52
A Premier League-ben szereplő Arsenal villámgyors hátvédje, Héctor Bellerín üzent a világ leggyorsabb emberének, Usain Boltnak – már csak a válaszra vár.

Héctor Bellerín tavaly nyáron döntötte meg az Arsenal addigi sprintrekordere, Theo Walcott 40 méteren mért csúcsát. A spanyol azóta alapember lett a londoniaknál, így már mérkőzéseken is többször megmutathatta gyorsaságát. A 21 éves játékos azonban ennél többre vágyik, Usain Bolttal is összemérné erejét.

„Ezt nem tőlem kell megkérdezni, már csak egy telefonra várok Jamaicából – válaszolt a spanyol arra a kérdésre, hogy futna-e a kilencszeres olimpiai bajnok sprinter ellen. – Én már korábban is kihívtam őt, akkor azt válaszolta, hogy talán Rio után. Szóval őt kell meggyőzni.”

Bellerín magabiztossága nem teljesen alaptalan, persze az eredmény függ attól, hogy mekkora távon versenyeznének, ugyanis 40 méteren könnyen lehet, hogy a futballista nyerne. Usain Bolt a 2009-es világbajnokságon – amikor 100 méteren világrekordot futott – 40 méternél 4.64 másodpercnél járt. Az Arsenal játékosa legjobb ideje ezen a távon 4.42, ami a Sky Sports számításai szerint azt jelenti, hogy Bellerín két méterrel vezetne a sprintrekorder előtt. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik