Anglia: ünnepelték volna, de stroke érte a legendás gólvágót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.04. 14:05
Intenzív osztályon kezelik Jimmy Greavest, az angol labdarúgás történetének egyik legjobb csatárát, aki vasárnap súlyos stroke-ot kapott.

A 75 esztendős sportembert május 13-án iktatták volna be ünnepélyesen a Tottenham Hotspur halhatatlanjai közé, a ceremóniára minden jegy elkelt a White Hart Lane-en. Greaves 2012-ben már kapott egy enyhébb stroke-ot, amelyből úgy tűnt, teljesen felgyógyult.

Jimmy Greaves az angol futball legnagyobbjai közé tartozik: 57 mérkőzésen szerzett 44 góljával ő az angol válogatott történetének negyedik legeredményesebb játékosa (Sir Bobby Charlton, Gary Lineker és Wayne Rooney előzi meg), és szerepelt a hazájának világbajnoki aranyérmet hozó 1966-os világbajnokságon is.

Klubszinten is nagyot alkotott: 1961 és 1970 között lőtt-fejelt 266 góljával máig ő a Tottenham Hotspur történetének legjobb gólszerzője (220 góllal a klub bajnoki rekordját is ő tartja), és a karrierje elején a Chelsea-ben (1957–1961) szerzett 124 bajnoki gólja is klubcsúcs volt jó ideig.

Mindkét londoni klub – akárcsak a West Ham United, amelyben rövid ideig szintén játszott – gyors és teljes felépülést kívánt a legendának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik