Anglia: széttépte a Koránt, 3 évre kitiltották a stadionokból

Vágólapra másolva!
2014.12.17. 19:54
Három évre kitiltották minden angol és walesi labdarúgó-stadionból azt a Middlesbrough-szurkolót, aki kedvenc csapata mérkőzése közben széttépte a Korán lapjait, és konfettiként használta.

Az 51 éves Middlesbrough-rajongó hölgy még 2013. december 7-én, kedvenc csapata Birmingham City elleni angol másodosztályú mérkőzésén furcsa módját választotta a szurkolásnak, amikor a táskájából elővette a Korán (az iszlám elsődleges forrásának és szent iratának) egy példányát, amelynek lapjait apró darabokra tépte, majd azokat a levegőbe szórta – mindeközben a muszlimokat sértő dalocskát kántált.

A Birminghami Városi Bíróság májusban bűnösnek találta a nőt vallási indíttatásból elkövetett fenyegető és sértő viselkedés vádjában, most pedig az ítéletet is kihirdették. A döntés értelmében Julie Phillipst Anglia és Wales összes labdarúgó-stadionjából kitiltották három évre – olvasható a rasszizmus visszaszorítása érdekében életre hívott Kick It Out mozgalom, valamint a BBC Sport hivatalos honlapján.

A nő ügyvédje a tárgyalás során azzal érvelt, hogy a rajongók gyakran tépnek szét papírlapokat, hogy a darabjait konfettiként használják, és védence különben sem volt tudatában annak, hogy a táskájában leledző könyv valójában a Korán egyik példánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik