Anglia: Scholes lett a PL-alapítócsapat menedzsere – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.11. 13:53
null
Paul Scholest (jobbra) hivatalosan is bemutatták, mint az Oldham menedzserét (Fotó: oldhamathletic.co.uk)
A Premier League egykori alapítói közé tartozó Oldham Athletic menedzsereként folytatja edzői karrierjét Paul Scholes – jelentette be hivatalos honlapján a jelenleg az angol negyedosztályban szereplő egyesület. A megállapodáshoz az Angol Futball Liga (EFL) hozzájárulása is kellett, miután Scholes személye összeférhetetlenséget vetett fel. 

„Paul játékosként mindent megnyert, amit csak lehetett. Számíthat a teljes körű támogatásomra. Bízom abban, hogy együtt újra a sikerek útjára tudjuk terelni a klubot” – nyilatkozta Scholes kinevezése után az Oldham tulajdonosa,Abdallah Lemsagam.

Az 1992-ben ifjúsági FA-kupa-diadallal berobbanó hat későbbi MU-klasszis (Paul Scholes, Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham és Gary Neville) nemrég egyaránt tízszázalékos tulajdonrészt vett az ötödosztályú Salford Cityben, s jelenleg a feljutásért küzd.

A Football League megállapította, nem összeférhetetlen, hogy Scholes az ötödosztályú Salford 10 százalékos tulajdonosaként a negyedosztályú Oldham menedzsere is legyen, pusztán annyit kötöttek ki, hogy az Oldham és a Salford nem adhat és vehet egymás között játékosokat.

Az Oldham összesen két évadot töltött a Premier League-ben, de 1992-ben így is az újjászervezett liga alapítói között volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik