Anglia: Rooney elárulta, melyik edzőjétől tanulta a legtöbbet – nem Ferguson az!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.17. 20:13
null
Wayne Rooney óriási tisztelettel beszélt Louis van Gaalról (Fotó: AFP)
A Louis van Gaal irányítása mellett eltöltött két manchesteri idénye alatt döntötte el, hogy ő is edző akar majd lenni – minderről Wayne Rooney, a Derby County játékos-menedzsere beszélt. A 34 esztendős labdarúgó a holland trénert magasztalva kijelentette, senkitől – így az MU-t korábban évtizedeken át irányító, Rooneyval kilenc idényen keresztül dolgozó Sir Alex Fergusontól – sem tanult többet, mint Van Gaaltól.

 

„Megsemmisítő volt számomra, amikor Louist kirúgták. Imádtam vele dolgozni. Meg kellett volna tartanunk egy harmadik idényre. Sokkal-sokkal erősebbek lehettünk volna még együtt” – tekintett vissza a Mirror által idézett Wayne Rooney a 2015–2016-os évadra, amelynek végén a Manchester United menesztette Louis van Gaalt.

Nem ez az első alkalom, hogy a rutinos támadó arról beszél, a United vezetőségének türelmesebbnek kellett volna lennie a holland menedzserrel. Most még tovább ment és edzői példaképének nevezte Van Gaalt.

„Ekkoriban döntöttem el, hogy később menedzser szeretnék lenni. Remek dolog volt Louisszal dolgozni, senkitől sem tanultam többet a karrierem alatt, mint tőle. Nem kívánhattam volna jobb példát magam elé, mint ő” – folytatta Rooney, akinek szavai némiképp meghökkentőek lehetnek, ha hozzávesszük, hogy kilenc idényen keresztül futballozott Manchesterben Sir Alex Ferguson keze alatt, akinek irányítása mellett többek között Bajnokok Ligája-győztes és ötszörös angol bajnok lett.

Rooney Van Gaal útmutatásának is köszönheti, hogy (játékos-)edző lett (Fotó: AFP)
Rooney Van Gaal útmutatásának is köszönheti, hogy (játékos-)edző lett (Fotó: AFP)


„Lenyűgözött a mentalitása. Rengeteget fejlődtek a játékosaink az irányítása alatt, még ha ez trófeákban nem is nyilvánult meg. Anno messze nem nekünk volt a legjobb keretünk. Arra volt jó a csapat, hogy harcban legyünk az első négy helyért, ha nem jönnek sérülések. De jöttek. Van Gaal látásmódja, futballról alkotott víziója viszont így is óriási hatással volt rám. Rettenetesen hálás vagyok neki. Nemcsak azért, mert csapatkapitánnyá tett, hanem azért a bizalomért is, amivel felém fordult” – tette hozzá a 120-szoros angol válogatott támadó.

Néhány nappal korábban a világ- és Európa-bajnok Andrés Iniesta beszélt arról, mennyire hálás Louis van Gaalnak mindazért, amit karrierje elején kapott a hollandtól. Úgy fogalmazott, a holland mester volt az, aki „profi játékost” nevelt belőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik