Anglia: a szövetség megkezdte a tárgyalásokat Roy Hodgsonnal

Vágólapra másolva!
2012.04.29. 21:41
null
Roy Hodgson Svájc, az Egyesült Arab Emírségek és Finnország után negyedik válogatottját irányíthatja (Fotó: Action Images)
Címkék
A Premier League-ben szereplő West Bromwich (Gera Zoltán és Fülöp Márton csapata) engedélyt adott a labdarúgó szövetségnek (FA), hogy tárgyalásokat folytasson menedzserével Roy Hodgsonnal a szövetségi kapitányi posztról.


Korábban a Tottenhamet irányító Harry Redknapp nevét lehetett legtöbbször hallani az angol szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, miután Fabio Capello februárban lemondott tisztségéről.

A West Bromwich 64 éves menedzsere már beszélt az FA elnökével, David Bernsteinnel Fabio Capello esetleges pótlásáról.

„Roy Hodgson az egyetlen menedzser, akit megkerestünk, és továbbra is azon leszünk, hogy a magunk által megadott határidőre megszülessen a megállapodás. A további tárgyalásokra most kerül sor Hodgsonnal” – mondta Bernstein.

Vélhetőleg nem lesz túl nehéz dolga a szövetségnek, hiszen Hodgson korábban maga ecsetelte, milyen szívesen vezetné hadba a „háromoroszlánosokat”.

„Természetesen elvállalnám, de szerintem bárki így tenne – utalt az angol szövetségi kapitányi posztra Roy Hodgson. – Megtiszteltetés lenne, ha felkérnének, hiszen az edzői pályafutás csúcsa, ha hazád válogatottját irányíthatod.”

A WBA elnöke, Jeremy Peace mindenesetre reméli, hogy Hodgson marad együttesénél.

„Roy fantasztikus munkát végzett az elmúlt 15 hónapban, és a tény, hogy az FA őt akarja a szövetségi kapitányi posztra, is ezt bizonyítja – mondta Peace. – Roy egy büszke angol ember, és megérthetjük, miért akar tárgyalni a szövetséggel egy ilyen nagy presztízsű állásról.”

„Ugyanakkor azt is hangsúlyoztuk Roynak, mennyire szeretnénk, hogy maradjon a mi menedzserünk, és folytassa itt végzett nagyszerű munkáját, melynek köszönhetően stabil élvonalbeli csapat lettünk. A klubnál mindenkinek nagyszerű munkakapcsolata van vele, és rendkívül népszerű a szurkolók körében” – tette hozzá az elnök.

Hodgson szerződése június 30-án jár le a West Bromnál.

Anglia két mérkőzést játszik még az Európa-bajnokság kezdete előtt (június 11-én Franciaország ellen szerepelnek először az angolok a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalon), előbb május 26-án Norvégia, majd június 2-án Belgium ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik