Capello lemondott az angol kapitányi posztról

Vágólapra másolva!
2012.02.08. 20:44
null
Capello (jobbra) a bajban is Terry mellett állt (Fotó: Reuters)
Címkék
Lemondott posztjáról Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya. Az angol szövetség (FA) elfogadta a lemondást, Capello azonnali hatállyal távozik posztjáról.

 

„Az FA megerősíti, hogy Fabio Capello ma lemondott Anglia szövetségi kapitányi posztjáról. Több mint egyórás ülés után Fabio lemondását elfogadtuk, azonnali hatállyal elhagyja a posztot″ – tudatta az angol szövetség.

CAPELLO: A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETIG NEM SZABADNA A JÁTÉKOST BŰNÖSNEK TEKINTENI

„Egyáltalán nem értek egyet az FA döntésével. Ezt közöltem is az elnökkel – mondta két nappal ezelőtt Capello. – Számomra még mindig Terry az angol csapat kapitánya. Szerintem helyesebb lenne, ha megtarthatná a karszalagot.”

Az olasz szakember elmondta David Bernsteinnek, az FA vezetőjének, hogy szerinte a bírósági ítéletig nem szabadna a játékost bűnösnek tekinteni.

Az FA végrehajtó bizottságának mai ülésén vitatták meg Fabio Capello reakcióját John Terry ügyére – mint ismeretes, a tréner egy, a RAI-nak adott interjúban kritizálta a szövetség döntését, amellyel megfosztották a csapatkapitányt a válogatott kapitányi karszalagjától (erről bővebben keretes írásunkban olvashat).

Fabio Capello David Bernstein FA-elnökkel és Alex Horne ügyvezetővel konzultált, majd a megbeszélésről már munkanélküli edzőként távozott.

„Hangsúlyozni szeretném, hogy a mai megbeszélés során és egész angol kapitánysága alatt Fabio rendkívül profi módon viselkedett. Elfogadtuk a lemondását, egyetértettünk abban, hogy ez a legjobb döntés. Köszönetet szeretnénk mondani Fabiónak az angol válogatottal végzett munkájáért, és sok sikert kívánunk neki″ – közölte az elnök.

A Wembley-ben David Bernstein csütörtökön tart sajtótájékoztatót, az FA addig nem hajlandó kommentálni az ügyet – rövid hivatalos közleményét leszámítva.

Redknapp követi Capellót?
Redknapp követi Capellót?

Capello 2008 februárjában, Svájc ellen mutatkozott be az angol válogatott kispadján, a 2010-es világbajnokságon a nyolcaddöntőig vitte a csapatot, majd kijuttatta azt a 2012-es kontinenstornára. Negyvenkét mérkőzésen irányította a háromoroszlánosokat, mérlege 28 győzelem, 8 döntetlen, 6 vereség – ezzel Capello minden idők legjobb mérlegű (66.7) angol szövetségi kapitánya, megelőzve a világbajnok csapat szakvezetőjét, Alf Ramsey-t (61.1).

A helyi lapok és fogadóirodák szerint a Tottenham Hotspur menedzsere, Harry Redknapp a legesélyesebb az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik