Anglia: a magyarok kettőt vállaltak a válogatott „gólrekordjából”

Vágólapra másolva!
2015.10.13. 17:24
null
Bobby Charlton 49 góllal zárt az angol válogatottban, Wayne Rooney és az öngólok 50-nél járnak (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-válogatott hétfőn 3–0-s litvániai sikerrel zárta az Európa-bajnoki selejtezőkört, a találkozó után pedig Sir Bobby Charlton újabb helyet bukott az együttes örök-góllövőlistáján.

 

Wayne Rooney a svájciak elleni találatával már 50-nél jár a „háromoroszlánosok” mezében, ezzel pedig szeptemberben második helyre taszította a korábbi listavezető Bobby Charltont (49).

Érdekesség, hogy a litvánok elleni mérkőzés második találata Harry Kane lövése után úgy született, hogy a kapufáról kipattanó labda Giedrius Arlauskisról vágódott a hálóba. A litván kapus öngólja pedig már az 50. volt, amelyet az ellenfelek szereztek az angol válogatott ellen.

Az elsőre még 1879-ben került sor, a skót Robert Parlane hibázott, a legadományozóbbak eddig a walesiek, akik hét öngólt jegyeztek Anglia ellen, az írek és a franciák négyszer vették be a saját kapujukat.

Eddig csak Japán „volt képes arra”, hogy egy meccsen kétszer is öngólt szerezzen, míg a játékosok közül a San Marinó-i Alex Della Valle „tudott duplázni”.

A magyarok sem maradtak le a listáról, 1909. május 29-én Weinber János talált saját kapujába a Millenáris Sportpályán (2–4), ez volt a kilencedik a sorban, Telek Andrásé pedig a 33. – 1992. május 12., Népstadion, 0–1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik