Jürgen Klopp: Most láttam először igazán szenvedni a csapatomat

Vágólapra másolva!
2024.03.17. 21:15
Jürgen Klopp (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, egészen őrült forgatókönyvet hozó mérkőzésen a Manchester United hosszabbításban elért 4–3-as sikerrel ejtette ki a Liverpoolt az angol FA-kupa negyeddöntőjében. A mérkőzés után a vörösöket irányító Jürgen Klopp arról beszélt, most látta először igazán szenvedni a csapatát.

 

„A United a lehető legjobban kezdett, korán megszerezte a vezetést. Nekünk kicsit jobban meg kellett volna szerveznünk a játékunkat, küzdöttünk az emberfogással. Aztán abban a pillanatban, amikor megtaláltuk a megfelelő játékmódot, elkaptuk a ritmust. Az nagyon jól nézett ki, és teljesen megérdemelten vezettünk kettő egyre. A második félidő pedig kivételes volt, de nem zártuk le a meccset, és amikor az Old Traffordon nem teszed ezt meg, az ellenfélnek lesznek lehetőségei. A rendes játékidő végén egyenlítettek, Marcusnak (Rashford) pedig volt egy nagy helyzete a győzelmükhöz is, aztán nagyon nehéz dolgunk volt. Most láttam először igazán szenvedni a csapatomat, de sokat is játszottunk mostanság. Amikor három kettőre vezettünk, minden rendben volt, de aztán egyenlített, és a győzelmet is megszerezte az ellenfél. Elismerésem a Unitednek, rendkívül keményen küzdött, de ez ilyen, ha elődöntőbe akarsz jutni. Azt hiszem, aki látta a meccset, két olyan csapatot látott, amelyik egyformán megértette a meccs és a sorozat fontosságát. Mindent megpróbáltunk, de ezúttal nem sokat kaptunk érte” – idézte a Liverpool honlapja Jürgen Kloppot csapata búcsúja után.

„Nagyon reméljük és imádkozunk, hogy a játékosok egészségesen térjenek vissza (a válogatott szünetről), és akkor kezdjük az idény hátralévő részét. Sok jó dolgot láttam ma. A hangulat rendben volt, és elég jó foci volt, de az eredménynek nyilvánvalóan nem örülök” – tette hozzá a német tréner.

Klopp a dán televíziónak is nyilatkozott a mérkőzés után, s amikor a riporter arról kérdezte, hogy a túl sok meccs miatt játszottak-e gyengébben, azt mondta: „Nem vagy túl jó formában, és nem akarok miattad idegeskedni.”

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Manchester United–Liverpool 4–3 (1–2, 2–2, 2–3) – hosszabbítás után
Manchester, Old Trafford. Vezette: Brooks
MAN. UNITED: A. Onana – Dalot, Varane (A. Diallo, 85.), Wan-Bissaka (Maguire, 71.), Lindelöf (Mount, 106.) – Mainoo (Eriksen, 80.), McTominay – Bruno Fernandes, Garnacho, Rashford – Höjlund (Antony, 71.). Menedzser: Erik ten Hag
LIVERPOOL: Kelleher – Van Dijk, J. Gomez (Cimikasz 101.), Quansah, Robertson (Bradley, 77.) – Szoboszlai (Elliott, 72.), Endo, Mac Allister – Szalah (Gakpo, 77.), D. Núnez, Luis Diáz (Clark, 113.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: McTominay (10.), Antony (87.), Rashford (112.), A. Diallo (120+1.), ill. Mac Allister (44.), Szalah (45+2.), Elliott (105.)
Kiállítva: A. Diallo (120+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik