Jótékonyság: Torres is betalált, a Liverpool legyőzte az Ajaxot a legendák meccsén – videó

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 19:34
Steven Gerrard, Nabil El-Zsar és Fernando Torres (Fotó: Getty Images)
Címkék
Jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen a Liverpool legendái –a rákbeteg Sven-Göran Erikssonnal a kispadon – 4–2-re legyőzték az Ajax legendáit.

 

Nagy várakozás előzte meg a labdarúgó-mérkőzést a Liverpool és az Ajax legendái között. Amellett, hogy a két csapat legnagyobb klasszisai közül majdnem mindenki jelen volt, különösen nagy érdeklődés övezte Sven-Göran Erikssont. A svéd szakembernél nemrég rákos megbetegedést diagnosztizáltak, és már régen tudni lehetett, hogy erre a napra átveszi az irányítást Jürgen Klopptól a Liverpool FC kispadján.

A meccsen olyan egykori klasszisok léptek pályára, mint Steven Gerrard, Jerzy Dudek, Dirk Kuyt, Fernando Torres, Jari Litmanen (a finn mind a két csapat keretében helyet kapott), Sami Hyypiä, Ronald de Boer, Rafael van der Vaart vagy Edgar Davids.

A Liverpool kispadján Erikssont nem kisebb nevek segítették, mint John Barnes, Ian Rush és John Aldridge. A hollandoknál Danny Blind és Sjaak Swart dirigált.

Sven-Göran Eriksson, Ian Rush, John Aldridge és John Barnes ünnepli Grégory Vignal gólját (Fotó: liverpoolfc.com)

A jótékonysági mérkőzés bevételéből kapnak az iskolák, helyi közösségek, hátrányos helyzetű emberek és Liverpool egykori, nehéz helyzetben lévő játékosai is.

Így fogadták Sven-Göran Erikssont az Anfielden:

A meccsen az Ajax kétgólos vezetésre tett szert Derk Boerrigter és Kiki Musampa találatával, de a Liverpool Grégory Vignal, Djibril Cissé, Nabil El-Zsar és Fernando Torres góljával fordított, és 4–2-re győzött.

Összefoglaló

JÓTÉKONYSÁGI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS, LIVERPOOL
LIVERPOOLI LEGENDÁK–AJAX LEGENDÁK 4–2
Liverpool, 1. félidő: Dudek –Kvarme, Skrtel, Agger, Aurelio (Vignal, 45+1), Maxi Rodríguez, Sissoko, Spearing, Babel, Gerrard, Torres.
Liverpool, 2. félidő: Westerveld (Kirkland, 79) – Hyypia, Skrtel (El-Zsar, 68), Agger, Gonzalez, Biscan, Gerrard, Vignal, Kuyt, Cissé, Torres (Litmanen, 86).
Menedzser: Sven-Göran Eriksson, John Barnes, Ian Rush, John Aldridge

Ajax: Gentenaar, Bilj, Lobont (kapusok), Lindenbergh, Silooy, Van Rhijn, Emanuelson (védők), Litmanen, Ronald de Boer, Van der Vaart, Witschge, Winter, Krohn-Dehli, Enoh, Siem de Jong, Van Halst, De Zeeuw, Davids (középpályások), Babel, Wooter, Boerrigter, K. Perez, Musampa, Wijnhard, Tahamata (támadók)
Menedzser: Sjaak Swart, Danny Blind
Gólok: Vignal, Djibril Cissé, El-Zsar, Fernando Torres, ill. Boerrigter, Musampa

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik