Liverpool: aligha játszik vasárnap az Arsenal ellen Szoboszlai

MOHAI DOMINIKMOHAI DOMINIK
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 08:59
null
Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia Szoboszlai Dominiknak – a Liverpool magyar ásza a Newcastle elleni hétfői meccsen sérült meg (Fotó: Imago Images)
Teljes a bizonytalanság Szoboszlai Dominik Newcastle United ellen elszenvedett combhajlítóizom-sérülésével kapcsolatban, ám sejthető, hogy az Arsenal elleni hétvégi FA-kupa-találkozót kihagyja.

 

Kevésbé lesz izgalmas a hétvége: Szoboszlai Dominikot minden bizonnyal csak akkor láthatjuk a vasárnapi Arsenal–Liverpool FA-kupa-rangadón (még csak a 32 közé jutás a tét...), ha az Emirates lelátóján ül, és a rendező a találkozó eseménytelenebb pillanataiban megmutatja a nézőknek. A 23 esztendős játékos a Newcastle United ellen 4–2-re megnyert hétfői bajnokin lebicegett a pályáról a 64. percben, s mint utóbb Jürgen Klopp menedzser nyilatkozatából kiderült, combhajlítóizom-sérülést szenvedett. A Liverpool egyelőre nem közölt további információkat az állapotáról, ám az ilyen típusú sérülésekből a felépülés többnyire két-hat hetet vesz igénybe, legrosszabb esetben három hónapot. A klubbal kapcsolatban jól értesült helyi újság, a Liverpool Echo szintén „ismeretlen” dátumot jelölt meg a visszatérésével kapcsolatban, s minden egyéb forrás is azt sugallja, hogy az Arsenal ellen nem lép pályára.

Jöhet jókor sérülés? Aligha, ráadásul éppen arra az időszakra veszíti el fontos fogaskerekét a Liverpool, amikor a hasznosan futballozó Endo Vataru Japánnal az Ázsia-kupára, Mohamed Szalah pedig Egyiptommal az Afrikai Nemzetek Kupájára utazik. Szoboszlai Dominikra mindkét futballista helyén számíthatott volna Jürgen Klopp, így azonban nagyobb teher hárulhat Harvey Elliottra, valamint Ryan Gravenberchre. A tavaly április óta csípősérüléssel bajlódó Thiago Alcantara állítólag januárban visszatérhet, de az utóbbi hónapokban túl sokszor hangzott el az optimista jóslat ahhoz, hogy komolyan számolhassanak vele a klubban. Az biztos, hogy a világklasszis spanyol középpályás visszatérése százmillió eurós átigazolással érne fel.

A hárompontos előny a bajnokságban talán kitart a nehéz időszak végéig, a február 10-ig, illetve 11-ig tartó ázsiai és afrikai kontinenstorna idején a „vörösök” a Bournemouth otthonában játszanak, fogadják a Chelsea-t, Londonba utaznak az Arsenalhoz, majd a Burnley vendégeskedik az Anfielden.

Ugyanakkor az FA-kupa egymeccses, így vasárnap foghíjas kerettel kell helytállni az elmúlt bajnoki fordulókban gyengélkedő Arsenal ellen.

Újabb trófeával gyarapodhat a gyűjtemény
Az Arsenal elleni kupacsata után mindössze három nappal ismét kupameccsen, ám a kettő közül kevésbé megbecsült sorozatban, a Ligakupában lép pályára a Liverpool, már a négy között. Bár Szoboszlai Dominik sérülésének időtartama nem ismert, ha a Fulham elleni oda-visszavágós párharcot sikerrel veszi a csapat, ott lesz a február 25-én a Wembley-ben rendezendő döntőben. Ráadásul a történelem ismételheti önmagát, hiszen 2022 után ismét a Chelsea lehet az ellenfél, amely az elődöntőben a másodosztályú Middlesbrough-val csap össze. A magyar válogatott csapatkapitánya profi karrierje minden idényében nyert már trófeát (2018 tavaszától kezdve négyszeres osztrák bajnok, háromszoros Osztrák és kétszeres Német Kupa-győztes), s könnyen lehet, hogy megszerzi a Liverpoollal az évad első címét.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Január 4., csütörtök
21.00:
Crystal Palace–Everton (Tv: Spíler1)
Január 5., péntek
20.15: Brentford–Wolverhampton
20.30: Fulham–Rotherham (II.)
21.00: Tottenham Hotspur–Burnley (Tv: Spíler1)
Január 6., szombat
13.30: Millwall (II)–Leicester City (II) (Tv: Spíler2)
13.45:
Sunderland (II.)–Newcastle United (Tv: Spíler1)
16.00: Gillingham (IV.)–Sheffield United
16.00: QPR (II.)–Bournemouth (Tv: Spíler1)
16.00: Stoke City (II.)–Brighton
18.30: Chelsea–Preston (II.) (Tv: Spíler1)
18.30: Middlesbrough (II.)–Aston Villa (Tv: Spíler2)
Január 7., vasárnap
15.00: Luton–Bolton (III.)
15.00: Manchester City–Huddersfield (II.) (Tv: Spíler1)
15.00: Nottingham–Blackpool (III.)
15.00: West Ham United–Bristol City (II.)
17.30: Arsenal–Liverpool (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik