FA-kupa: Szoboszlai Dominik nélkül ütné ki a Liverpool az Arsenalt

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 09:26
null
Diogo Jota szerencsésnek tartja magát, hogy egyszer már elhódította az egyik legnagyobb hagyományú trófeát, az FA-kupát (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominikkal együtt kilenc játékosára nem számíthat Jürgen Klopp menedzser az FA-kupában, ám a Liverpoolnak így is jó esélye van továbbjutni a 32 közé.

Sok minden bizonytalan az életben, de egyvalami biztos: Szoboszlai Dominik kihagyja az Arsenal elleni FA-kupa-találkozót. A magyar válogatott csapatkapitánya a január elsejei Newcastle elleni bajnokin (4–2) sérült meg, s pénteken Jürgen Klopp menedzser megerősítette, hogy combizomsérülés miatt biztosan kihagyja a vasárnapi összecsapást, illetve a szerdai, Fulham elleni Ligakupa-mérkőzést is. Szoboszlai Dominik a nyári érkezését követően rögtön alapembere lett a Liverpoolnak, gyorsan beilleszkedett, remek teljesítményt nyújtott, s annak fényében, hogy Mohamed Szalah az Afrikai Nemzetek Kupájára, míg Endo Vataru az Ázsia-kupára készül, a lehető legrosszabbkor dőlt ki a sorból.

Nincs könnyű helyzetben a „vörösök” német edzője, ugyanis a magyar futballista mellett Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Joël Matip, Ben Doak, Andrew Robertson és Kosztasz Cimikasz is sérült, ám Diogo Jota minden bizonnyal pályára lép az Arsenal ellen. A 27 éves támadó szeret a londoniak ellen játszani, a Liverpool játékosaként kilenc mérkőzésen hét gólt és egy gólpasszt jegyez, ráadásul mióta visszatért sérüléséből, remek formát mutat.

„Nem kérdés, az Arsenal nagyszerű csapat, ám talán nincs a legjobb formában – mondta a 36-szoros portugál válogatott labdarúgó a klub oldalának. – Senki sem gondolta, hogy decemberben ilyen sok pontot veszít. Biztosan nekik is nagyon fontos az FA-kupa, kemény meccs vár ránk az Emiratesben, ám képesek vagyunk győzni. Az FA-kupának van a legnagyobb történelme a világon a kupasorozatok között, mindenhol követik ezeket a meccseket. Szerencsés vagyok, hogy egyszer már sikerült megnyernem a Liverpoollal, idén ismét mi akarjuk elhódítani a serleget.”

A Premier League-et vezető Liverpool kiváló formában készülhet a kupameccsre, legutóbbi tizenkét tétmeccséből csupán egyet veszített el, ezzel szemben az Arsenal kisebb hullámvölgybe került, ugyanis előző hat tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg. A két csapat legutóbb december 23-án csapott össze, akkor bajnokin az Anfielden 1–1-es döntetlen született.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Január 7., vasárnap
15.00:Luton Town–Bolton (III.)
15.00:Manchester City–Huddersfield (II.) (Tv:Spíler1)
15.00:Nottingham–Blackpool (III.)
15.00:West Ham United–Bristol City (II.)
17.30:Arsenal–Liverpool (Tv:Spíler1) – élőben az NSO-n!
Január 8., hétfő
21.15: Wigan (III.)–Manchester United (Tv: Spíler1)

KORÁBBAN
Chelsea–Preston North End (II.) 4–0 (Broja 58., Thiago Silva 66., Sterling 69., Enzo Fernández 85.)
Middlesbrough (II.)–Aston Villa 0–1 (Cash 87.)

Millwall (II.)–Leicester City (II.) 2–3
(Watmore 56., Flemming 86., ill. Casadei 16., Ricardo Pereira 39., Cannon 61.)
Sunderland (II.)–Newcastle United 0–3 (Ballard 35. – öngól, Isak 46., 90.– 11-esből)
Gillingham (IV.)–Sheffield United 0–4 (Osula 14., 39., McAtee 83., 88.)
QPR (II.)–AFC Bournemouth 2–3 (Armstrong 40., Dykes 42., ill. Tavernier 49., Moore 58., Kluviert 69.)
Stoke City (II.)–Brighton & Hove Albion 2–4 (Van Hecke 16. – öngól, Baker 63. – 11-esből, ill. Estupinán 45+6., Dunk 52., Joao Pedro 71., 80.)

Blackburn Rovers (II.)–
Cambridge United (III.) 5–2
Hull City (II.)–Birmingham City (II.) 1–1
Newport County (IV.)–Eastleigh (V.) 1–1
Norwich City (II.)–Bristol Rovers (III.) 1–1
Plymouth Argyle (II.)–Sutton United (IV.) 3–1
Southampton (II.)–Walsall (IV.) 4–0
Watford (II.)–Chesterfield (V.) 2–1
Coventry City (II.)–Oxford United (III.) 6–2
Maidstone United (VI.)–Stevenage (III.) 1–0
AFC Wimbledon (IV.)–Ipswich Town (II.) 1–3
Sheffield Wednesday (II.)
–Cardiff (II.) 4–0
Swansea (II.)–
Morecambe (IV.) 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik