Adja magát – spanyol szakember Klopp első számú utódjelöltje Liverpoolban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 14:19
Xabi Alonso (Fotó: Getty Images)
A Liverpool néhány órája jelentette be, hogy az idény végén távozik Jürgen Klopp vezetőedző, és a nemzetközi sajtó máris tudni véli, ki lesz a német szakember utódja.

A liverpooli vezetőség egyik fő feladata a tavasz során az lesz, hogy megtalálja a kispadról kilenc idény után távozó, a csapattal bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyerő Klopp utódját.

A német Bild máris megtalálta az ideális jelöltet, akinek a szerződtetése előtt jogi akadály sem áll: Xabi Alonso, a Bundesligát vezető Bayer Leverkusen spanyol vezetőedzője állítólag olyan szerződést írt alá 2022 októberében, amely szerint három csapat hívására el kell engednie őt a megállapodás 2026 előtti lejárta előtt a klubjának: e három klub pedig a Real Madrid, a Bayern München és a Liverpool.

A 42 éves Xabi Alonso kiváló munkát végez Leverkusenben, ráadásul van liverpooli kötődése, hiszen 2004-től 2009-ig a „vörösök” játékosa volt, 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert a klub középpályásaként.

A fogadóirodák is őt tartják favoritnak a pozícióra Roberto De Zerbi és Steven Gerrard előtt.

Xabi Alonsót pénteken a Leverkusen sajtótájékoztatóján természetesen megkérdezték, mit szólna egy ilyen lehetőséghez.

„Nagyon jól érzem magam Leverkusenben, élvezem itt a munkát. Minden nap egy új kihívás, csodálatos ez az utazás, amelyen itt részt vehetek – mondta rutinosan a spanyol. – Őszintén szólva nem gondolkozom a következő lépésről, csak arról, ami itt és most történik velem.”

Utána megkérdezték, leülne-e a Liverpool kispadjára. 

„Ez elég konkrét kérdés, de nem tudok rá konkrét választ adni. Boldog vagyok itt, csak a Leverkusenre tudok gondolni” – szögezte le Xabi Alonso.

De Zerbi is megszólalt, bár ő sem tudott érdemben nyilatkozni.

„Nincs mit mondanom erről, az idény hátralévő részére összpontosítok, vannak még céljaink” – mondta a Brighton vezetőedzője.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik