Liverpool: felkötött karral fotózták le a védőt, akár hónapokat is kihagyhat

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 11:47
null
Robertson (fehérben) biztosan nem így akarta elhagyni a gyepet a spanyolok ellen (Fotó: Getty Images)
Noha már egy hete lejátszották a Spanyolország–Skócia Eb-selejtezőt, amelyen Andy Robertsont röviddel a szünet előtt le kellett cserélni, miután Unai Simón kapus ráesett a vállára. A 67-szeres válogatott védő már visszatért a Liverpoolhoz, s a klubjánál folytatja a regenerálódást, ám még mindig nem tudni pontosan, hogy mennyi ideig nem vetheti be őt Jürgen Klopp.

A skót válogatott szövetségi kapitánya, Steve Clarke még a múlt heti mérkőzés után mondta el, fogalma sincs, hogy számíthat-e Robertsonra a novemberi mérkőzéseken. Az egyébként máig nem derült ki, hogy pontosan mi is történt a védővel, minden valószínűség szerint kiugrott a válla – s az ilyen jellegű sérülés csak lassan és nehezen gyógyul.

„Andy már visszatért a Liverpoolhoz, ott foglalkoznak a sérülésével. Nyilvánvaló, hogy a vállával van gond, és egyelőre nem tudjuk, hogy velünk lehet-e novemberben. Ha igen, örülünk neki, ha nem, akkor meg kell oldani a pótlását és reménykedhetünk, hogy minél hamarabb felépüljön” – fogalmazott Clarke még a spanyoloktól elszenvedett vereség másnapján.

Robertsont szerdán felkötött karral fotózták le egy pékségből kilépve, s rögtön be is indultak a találgatások, hogy mennyi időt kell kihagynia a védőnek.

 

 

A 29 éves védő felépülési ideje nagyban függ attól, hogy műteni kell-e a vállát vagy nem. Ha igen, akár két hónapra is kieshet, ami mindenképpen komoly érvágást jelenthet a Liverpoolnak.

A szigetországi sajtó mindenesetre arról ír, hogy a szombati Liverpool–Everton mérkőzésen Cimikasz vagy Joe Gomez helyettesítheti.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik