PL: a Manchester United reagált az Antony ellen felhozott vádakra

Vágólapra másolva!
2023.09.06. 14:19
null
Greenwood után újabb jobbszélsője került bajba a Manchester Unitednek (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) hivatalos közleményben jelezte, hogy kikerült a válogatott Peru és Bolívia ellen készülő keretéből Antony, az angol élvonalbeli Manchester United szélsője, akit egykori barátnője, Gabriela Cavallin vádolt meg családon belüli erőszakkal. A brazil játékos klubcsapata a hivatalos oldalán közleményben reagált a vádakra.

 

„A Manchester United megismerte az Antonyval szemben megfogalmazott vádakat és tudomásul vette, hogy az ügyben a rendőrség vizsgálatot folytat – olvasható a Manchester United közleményében. – A jövőbeli információk megérkezéséig a klub nem ad ki további közleményt. Mint klub, a vádak és az ezt követő híradások áldozatokra gyakorolt hatásainak figyelembevételével, komolyan vesszük ezt az ügyet.”


ELŐZMÉNYEK

A civilben DJ-ként, illetve influenszerként tevékenykedő Gabriela Cavallin állítása szerint Antony három ízben is bántalmazta őt: az első ilyen alkalomra 2022 júniusában került sor, amikor épp terhes volt, s a futballista vezetés közben megfenyegette, hogy kidobja az autóból, majd megütötte a fejét – a lány később elvetélt. A második eset már ez év januárjában következett be, amikor a lány szerint a 23 éves labdarúgó „úgy mellbe verte, hogy kiszakadt az egyik szilikonimplantátuma”. A kronológiailag utolsó eset májusban történt, amikor – Cavallin állítása szerint – Antony nem engedte, hogy elhagyja a lakást, és becsípte az egyik ujját az ajtóba.

A lány szerint a labdarúgó ezután „elvette a tárgyait, többek között az útlevelét is. A helyzet eszkalálódását Antony mostohaszülei akadályozták meg, akik a nappaliban található, kerítéssel körülvett futballpályára zárták be a dühöngő játékost, aki azzal fenyegetőzött, hogy a lánnyal és saját magával is végezni fog.”

Gabriela Cavallin a Sao Pauló-i, illetve a manchesteri rendőrségen is feljelentést tett, végül a brazil rendőrök indítottak vizsgálatot az ügyben családon belüli erőszak, fenyegetőzés és testi sértés gyanújával – írja a The Telegraph. A Manchester United játékosa egy, az Instagram-oldalán közzétett közleményben reagált a vádakra.

„A barátaim, a rajongóim és a családom iránti tisztelet miatt kénytelen vagyok nyilvánosan állást foglalni az ellenem felhozott hamis vádakkal kapcsolatban. Ezt az ügyet a kezdetektől kezdve komolyan és tiszteletteljesen kezeltem, és minden kérdés tisztázásában a rendőrség rendelkezésére álltam. A nyomozás folyamatban van, éppen ezért nem hozhatom nyilvánosságra a bizonyítékokat. Azt viszont teljes meggyőződéssel mondhatom, hogy az ellenem felhozott vádak hamisak, a bizonyítékok pedig – legyen az bemutatott, vagy még bemutatásra váró bizonyíték – egyértelműen az én ártatlanságomat támasztják alá” – fogalmazott Antony.

„Gabrielával való kapcsolatom mozgalmas volt, sokat veszekedtünk. Számos szócsatára sor került, viszont soha nem emeltem rá a kezem. Gabriela minden egyes vallomásában és interjújában egy-egy újabb verziót ad elő a szerinte megtörtént eseményekről, éppen ezért kénytelen vagyok nyilvánosan visszautasítani és tagadni az állításait. Szeretném mindenkivel közölni, hogy a továbbiakban is a hatóságok rendelkezésére állok a részletek tisztázása végett és bízom benne, hogy a rendőrség vizsgálata is az én ártatlanságomat fogja alátámasztani” – zárta sorait a brazil szélső.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik