PL: A szaúdi liga nem egy fenyegetés, hanem a realitás – Guardiola

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 20:18
null
Guardiola sem hagyta szó nélkül a szaúdi csapatok költekezését (Fotó: Getty Images)
Véleményt alkotott a szaúdi labdarúgóklubok nyári „bevásárlásáról” Pep Guardiola, az angol élvonalban (Premier League) szereplő Manchester City menedzsere. Az Atlético Madrid elleni felkészülési meccset megelőző sajtótájékoztatón a katalán szakember annak kapcsán szólalt meg, hogy klubja közel 30 millió font értékben értékesítette Rijad Mahrez játékjogát a szaúdi Al-Ahlinak.

„Szaúd-Arábia megváltoztatta az átigazolási piacot. – fogalmazott Pep Guardiola.Néhány hónappal ezelőtt, amikor Cristiano Ronaldo oda igazolt, senki nem gondolta volna, hogy ilyen sok topjátékos a szaúdi ligában fog játszani. E jelenség szerintem folytatódik, a jövőben még több jó nevű játékos igazol oda, a kluboknak éppen ezért résen kell lenniük.”

„Ez nem egy fenyegetés, hanem a realitás – folytatta a katalán szakvezető. – A szaúdiak erős bajnokságot akarnak létrehozni és egyelőre ezt meg is tudják valósítani. (…) Nem tudom, meddig tudják ezt fenntartani, de az a megérzésem, hogy a jelenség hosszú távon velünk marad. A játékosok ki akarják próbálni ezt a lehetőséget, és ezt meg is teszik.”

Az előző idényben triplázó Manchester City mestere ezután kitért az angol élvonalbeli csapatok kimagasló költekezésére is.

„A Premier League klubjai azért költenek többet a többi ligához képest, mert a PL jobban szervezett a konkurenciához képest, valamint a tévés jogdíjak és a szponzori bevételek is magasabbak, így a klubok az ebből származó pénzből gazdálkodnak” – idézi Guardiolát a BBC.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik