Liverpool: megvan Szoboszlaiék új csapatkapitánya

Vágólapra másolva!
2023.07.31. 19:29
null
Van Dijk a Liverpool új csapatkapitánya (Fotó: liverpoolfc.com)
A Liverpool FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2023–2024-es idénytől Virgil van Dijk lesz a csapat első számú kapitánya, helyettese pedig Trent Alexander-Arnold. Az új liverpooli „cséká” számára nem idegen a feladatkör, hiszen a holland válogatottban is ő viseli a karszalagot a pályán.

A Liverpool honlapja azzal kezdi az új csapatkapitány kijelöléséről szóló beszámolót, hogy kiemeli: Van Dijk és Alexander-Arnold elődje, Jordan Henderson, valamint James Milner is távoztak a nyáron a csapattól, ezért volt szükség új kapitányra és helyettesre.

Henderson egyébként 2015-től volt a csapat kapitánya, és 2011-től a klub játékosa.

„Különleges érzés, hogy én lehetek a csapatkapitány, egyelőre nem is tudom elmondani, mit érzek, csupán annyi biztos, hogy rendkívüli büszkeséggel tölt el” – idézte a klub honlapja a hollandot, aki 2018 januárjában érkezett Liverpoolba, és azóta 222 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a „vörösöknél”.

A Szoboszlai Dominiket néhány hete 70 millió euróért szerződtető Liverpool jelenleg Szingapúrban edzőtáborozik, és szerdán a Bayern München ellen vívja következő felkészülési mérkőzését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik