Liverpool: még Alexander-Arnold is meglepődött Szoboszlai állóképességén

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.12. 10:14
null
Trent Alexander-Arnold (balra), Cody Gakpo és Szoboszlai Dominik a Liverpool edzésén (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, Szoboszlai Dominik kedden edzésbe állt a Liverpoolnál. A Premier League-ben szereplő klub egy hosszabb videóban mutatta be a játékosok tréningjét, amely során elvégezték a klub híres-hírhedt laktáttesztjét is, ezen pedig a magyar válogatott csapatkapitánya kifejezetten jól teljesített.

„És a James Milner-díjat kapja...Mohamed Szalah”Jürgen Klopp ezen szavaival zárult a Liverpool keddi edzése, amely során a játékosok laktátteszten vettek részt. Ennek lényege, hogy a futballistáknak bizonyos időközönként, különböző tempóban kell távolságokat futniuk, a szünetekben pedig megmérik a tejsavszintjüket. Akinek ez a szint egy meghatározott érték felett van, annak véget ér a teszt. Amint a játékos átlépi ezt az értéket, elkezd jobban savasodni, ami fáradtsághoz és görcsöléshez vezet.

A Liverpoolnál a kluboz szerződése óta szinte minden évben a nyáron Brightonba igazoló James Milner végzett a legjobban a felmérésen, ezért kapja az új győztes a róla elnevezett képzeletbeli „díjat”. A „vörösök” a hivatalos YouTube-csatornájukra feltöltöttek egy videót a keddi edzésről, amely során a játékosok elvégezték a tesztet. A futballistákat ekkor két csoportra osztották, és a felvételekről kiderül, hogy az elsőben Mohamed Szalah, a másodikban pedig Szoboszlai Dominik végzett az első helyen, viszont összességében az egyiptomi bírta tovább. A keret többi tagja (akik már múlt héten edzésbe álltak) korábban teljesítette a felmérést, abban a csoportban az uruguayi Darwin Núnez volt a legjobb. A magyar válogatott csapatkapitányának teljesítményén még a klub jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold is meglepődött. Szoboszlai az edzés végén elmondta, nagyon nehéz volt a tréning, ugyanakkor nagyon jól érezte magát.

A magyar középpályás és csapata egy hét múlva, július 19-én lép először pályára felkészülési meccsen az előszezonban, a Liverpool Németországban, a másodosztályú Karlsruhe ellen játszik.

A LIVERPOOL FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Július 19.:
Karlsruhe–Liverpool
Július 24.:Greuther Fürth–Liverpool
Július 30.:Liverpool–Leicester City
Augusztus 2.:Liverpool–Bayern München
Augusztus 7.:Liverpool–Darmstadt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik