PL: már meg is van a Bournemouth új menedzsere

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 16:45
null
Andoni Iraola veszi át az AFC Bournemouth irányítását (Fotó: Bournemouth)
Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő AFC Bournemouth néhány órával Gary O'Neil váratlan menesztését követően bejelentette, hogy a spanyol Rayo Vallecanót 2020 és 2023 között irányító Andoni Iraola ül le a kispadra. 

 

Gary O'Neilt 2022 augusztusában, a Liverpooltól elszenvedett 9–0-s vereség után nevezték ki – akkor még csak ideiglenes edzőnek –, a klub vezetősége ekkor menesztette Scott Parkert. O'Neil 37 mérkőzésen irányította a piros-feketéket, a bajnokságban 34 találkozón 10 győzelem, 6 döntetlen és 18 vereség a mérlege. Ez jónak tekinthető, hiszen az együttes négy meccsel a bajnokság vége előtt biztosította a bennmaradását – ehhez az is kellett, hogy a klub áprilisban hét mérkőzésen ötször diadalmaskodjon.

A vezetőség ennek ellenére hétfő kora délután bejelentette, meneszti a szakembert. Néhány órával később arról adott tájékoztatást, hogy a 40 éves spanyol szakember, Andoni Iraola ülhet le a kispadra. A játékosként hétszeres spanyol válogatott mester edzői pályafutása során a ciprusi AEK Larnacát, valamint két spanyol alakulatot, a CD Mirandést és a Rayo Vallecanót irányította. Utóbbit három éven át, a most véget ért 2022–2023-as idényt a La Liga 11. helyén zárta vele.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik