PL: Frank Lampard lett a Chelsea új menedzsere – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.06. 14:35
null
Frank Lampard lett a Chelsea megbízott menedzsere (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) 11. helyen álló Chelsea FC a hivatalos honlapján közölte, hogy az idény végéig a csapatot 2019 és 2021 között irányító Frank Lampard lett a csapat megbízott menedzsere.

 

Mint ismert, a londoniak az Aston Villa elleni szombati hazai 2–0-s vereség másnapján jelentették be, hogy menesztették a csapat élére szeptemberben, Thomas Tuchel helyére kinevezett Graham Pottert, a Liverpool elleni keddi bajnokira Bruno Saltor készítette fel a csapatot.

Mint arról sajtóhírekre hivatkozva már beszámoltunk, a Chelsea-t 2019 és 2021 között már irányító, az Evertontól januárban menesztett Frank Lampard vezetheti a londoniak csütörtök délutáni edzését, s kora délután megtörtént a hivatalos bejelentés is, mely szerint a 106-szoros angol válogatott játékos megbízott menedzserként az idény végéig tért vissza.

Lampard korábban 84 mérkőzésen keresztül volt a Chelsea menedzsere, melyet FA-kupa-döntőbe vezetett.

„Nagyon könnyű döntés volt számomra, mert ez az én klubom, ami a játékoskarrieremet illeti, és korábban már edzősködtem is itt – mondta Lampard. – Örülök és hálás vagyok azoknak az embereknek, akik megadták nekem ezt a lehetőséget. Bízom magamban, jól ismerem a csapatot, az edzőpályát, a stadiont és a szurkolókat. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megadjam nekik, amit várnak tőlem. A modern futballban nagy keretek vannak, ebben élen jár a Chelsea, de amikor korábban itt voltam, akkor is sok nehéz döntést kellett meghoznom. Most mindenki tiszta lappal indul, és az edzéseken megmutathatják a játékosok, mire képes”

A hírek szerint egyébként a Chelsea menedzseri posztjára több jelölt is van, a német Bayern München által nemrég felfüggesztett Julian Nagelsmann is azt tervezte, hogy nyáron vállal új munkát, de képbe került a spanyol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Luis Enrique is.

A neves olasz transzferguru, Fabrizio Romano a bejelentés kapcsán azt írta, a Chelsea tovább tárgyal a végleges menedzserjelöltekről.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik