FA-kupa: a papírforma, a Man. City jutott elsőként a döntőbe

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.22. 19:38
null
A triplázó Mahrez a hős (Fotó: Getty Images)
Az angol labdarúgó FA-kupa első elődöntőjében a Manchester City a Sheffield Uniteddel játszott a Wembley Stadionban –  ahogyan az várható volt, Pep Guardiola együttese jutott be a fináléba.

 

Meglepetésre a másodosztályú csapat alakította ki az első helyzetet, Iliman Ndiaye lényegében ziccerben lőhette el a labdát, de Stefan Ortega kapus résen volt.


A tartalékos, de így is bombaerős City sokáig nem tudott helyzetbe kerülni, aztán a 41. percben büntetőt kapott. A labda mögé Rijad Mahrez állt, és a kapu bal sarkába lőtt (1–0).


Bő egy óra elteltével az algériai szélső remek szóló végén megduplázta a manchesteriek előnyét (2–0), majd öt perccel később már a mesterhármasát jegyezte (3–0). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás.


Ederson, Rúben Dias, John Stones, Rodri és Kevin De Bruyne sem lépett pályára, Pep Guardiola őket nyugodtan tartalékolhatta az Arsenal elleni csúcsrangadóra, amelyet jövő szerdán 21 órától rendeznek az Etihad Stadionban.

Mahrez lett egyébként az első olyan játékos, aki egy FA-kupa-elődöntőben triplázni tudott a Wembleyben. Legutóbb 1958-ban a Manchester United színeiben Alex Dawson szerzett három gólt a Fulham ellen a legjobb négy között, de azt a meccset nem a Wembleyben rendezték.


ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Manchester City–Sheffield United (II.) 3–0
(Mahrez 43., 61., 66. – az elsőt 11-esből)
ELŐDÖNTŐ, VASÁRNAP
17.30:
Brighton & Hove Albion–Manchester United (Tv: Spíler1)
A döntőt a Wembleyben, június 3-án rendezik. A győztes a nyáron megküzd az angol bajnokkal a Community Shield keretein belül. Ha a Premier League-et és az FA-kupát is ugyanaz a csapat nyeri meg, akkor a bajnok és a PL másodikja csap majd össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik