Anglia: nyolcmeccses eltiltást kapott a Fulham csatára – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 18:32
null
Alekszandar Mitrovics legközelebb csak májusban játszhat (Fotó: Getty Images)
Nyolc meccsre eltiltotta az angol Labdarúgó-szövetség (FA) Alekszandar Mitrovicsot, a Fulham támadóját, miután a szerb játékos a Manchester United elleni FA-kupa-negyeddöntőben felháborodott Chris Kavanagh Williannak felmutatott piros lapján és meglökte a játékvezetőt.

Alekszandar Mitrovics mellett a Fulham portugál menedzserét, Marco Silvát is megbüntette a szövetség. A trénernek két meccset kell kihagynia, valamint kétszer húszezer fontot kell fizetnie, mivel a mérkőzés során Chris Kavanagh és a negyedik játékvezető felé is sértő megjegyzéseket tett, valamint a találkozó utáni sajtótájékoztatón megkérdőjelezte a játékvezetők pártatlanságát.

A szerb csatár az azonnali piros lapért automatikusan hárommeccses eltiltást kapott, a szövetség ezt további hárommal megtoldotta. Mitrovics elismerte, hogy a kiállítás utáni viselkedése és szóhasználata helytelen, sértő és fenyegető volt, ami miatt az FA további két mérkőzésre eltiltotta, valamint 75 ezer font befizetésére kötelezte. A szerb büntetése így összesen nyolc összecsapásra nőtt, ebből azonban egyet már letöltött a Bournemouth ellen. Mitrovics legközelebb a Southampton ellen játszhat, a bajnokság 36. fordulójában, májusban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik