Sportrádió: „Az ötmilliárd font reális ár a Manchester Unitedért”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.19. 08:25
Mint ismert, a katari QIB Bank hivatalosan is megerősítette, hogy Dzsasszim bin Hamad al-Tani sejk (az emír fivére) ajánlatot tett a Manchester United labdarúgóklubért. A döntésről a pénzintézetnek a bankelnök sejkre hivatkozó közleménye számolt be. Szabados Gábor sportközgazdász a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt a lehetséges klubeladásról.

Az ajánlat összegét „természetesen” nem hozták nyilvánosságra, de katari sajtóhírek szerint ötmilliárd fontról van szó.

Az ajánlat összegét „természetesen” nem hozták nyilvánosságra, de katari sajtóhírek szerint ötmilliárd fontról van szó.

„Azt tudtuk, hogy a Manchester United tulajdonosai, a Glazer család tervbe vették a klub eladását. Most jött egy ajánlat Katarból, de Anglia leggazdagabb üzletembere is erősen érdeklődik. Az ötmilliárd font egy olyan ajánlat, amit el lehet fogadni. Ez egy reális ár a Manchester Unitedért” – mondta Szabados Gábor.

A sportközgazdász elmondta, már Cristiano Ronaldo a Piers Morgannek adott interjújában is kiemelte, a Manchester United infrastruktúrája jelenleg le van maradva az európai topklubokétól. A katari befektetőknek minden bizonnyal ezen is fejleszteni kell, illetve – akárcsak a Chelsea – a játékosmozgás és a játékosokra elköltött pénz is igencsak megnőhet klubnál.

Várhatóan a katari és a szaúd-arábiai ajánlat lesz az egyetlen, amely nem támaszkodna hitelre az üzlet finanszírozásához. Katar a Manchester United megvételén felül továbbra is elkötelezett maradna a Paris Saint-Germain mellett. Az UEFA szabályzata szerint két klub, amelynek ugyanaz a tulajdonosa, nem indulhat ugyanabban az európai kupasorozatban. Tehát a Manchester United és a PSG nem játszhatna egymás ellen a Bajnokok Ligájában – Szabados Gábor elmondta, csak papírmunka kérdése, hogy ezt megoldják, hiszen a Salzburg és a Leipzig is ott van Európa legragosabb kupasorozatában.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatják vissza!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik