Everton: gyorshajtáson kapták, „kedvezményes” pénzbüntetést kapott a csatár

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 14:59
null
Mindent összegezve 1610 font büntetést kell fizetnie (Fotó: AFP)
Még tavaly augusztusban érték gyorshajtáson az Everton 24 éves támadóját, ami miatt kedden aztán ítéletet hozott az illetékes bíróság, és 900 fontra büntette Dominic Calvert-Lewint – továbbá a jogosítványára feljegyeztek három büntetőpontot.

Calvert-Lewint két pontban vádolta az ügyész: az egyik volt a gyorshajtás, a másik pedig, hogy nem tudta igazolni magát, amikor tavaly augusztus 18-án éjjel egy óra után megállította a rendőr az A533-as úton Runcorn mellett.

Az Everton 24 éves támadója a tárgyaláson személyesen nem jelent meg, de ügyvédje útján a gyorshajtásban elismerte bűnösségét, míg a második vádpontot az ügyész végül visszavonta.

Miután a törvények szerint a Calvert-Lewin által elkövetett szabálysértés esetében a maximális büntetési tétel 1000 font,az ügyében eljáró bíró ezt szerette volna kiszabni, ám a beismerés ténye miatt 10 százalékkal csökkentette a pénzbüntetést. Ezen túlmenően további 620 font költségtérítés mellett 90 font késedelmi díjat is kell fizetnie a játékosnak, akinek így összesen 1610 fontjába került a nyári száguldás – ami egyébként valamivel több mint 710 000 forint...

Hogy mennyire viseli meg az Evertonnál heti 20 000 fontot kereső játékost a büntetés, azt nem tudni, mindenesetre az 1610 font alig valamivel több, mint 13 és fél órányi munkabére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik