Liverpool: 112-szeres válogatott játékost vásároltak – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 13:13
null
Ragnar Klavan aláírta szerződését a Liverpoolnál (Fotók: liverpoolfc.com)
A Premier League-ben szereplő Liverpool a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta az Augsburg középhátvédjét, Ragnar Klavant. A 112-szeres észt válogatott labdarúgó a hírek szerint 5 millió euróért váltott klubot, és hároméves szerződést kötött az angol csapattal.

 

A 30 esztendős védő négy évig játszott az Augsburgban, a Bundesligában 125 mérkőzésen lépett pályára, és négy gólt szerzett. Előtte játszott a Heraclesben és az AZ Alkmaarban is, a holland első osztályban összesen 173 meccsen szerepelt.

A Liverpool hivatalos honlapjának beszámolója szerint Klavan hosszú távú megállapodást kötött a csapattal, míg az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra. Az angol sajtó hároméves szerződésről és ötmillió eurós vételárról ír.

„Nehéz szavakba önteni az érzéseimet, huszonkét éve arról álmodom, hogy a Premier League-ben játszhassak, és tagja lehessek a Liverpool családjának. Az angol élvonal a legvonzóbb bajnokság a világon, mindig is zseniális futballisták játszottak itt. Ez a labdarúgás otthona” – mondta Klavan.

Az év legjobb észt játékosának eddig háromszor (2012, 2014, 2015) megválasztott középhátvéd Loris Karius, Joël Matip, Sadio Mané és Marko Grujics után a Liverpool ötödik nyári szerzeménye.

Klavan a 17-es mezt viseli új csapatánál
Klavan a 17-es mezt viseli új csapatánál

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik