Arsenal: őszinte nyilatkozat – Wenger marad a menedzser

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.03. 15:07
null
Wenger neve összeolvadt már az Arsenaléval
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal vezérigazgatója, Ivan Gazidis részletesen beszélt Arsene Wenger menedzser jövőjéről. Az elöljáró „megnyugtatta a szurkolókat”, a következő szezonban is a francia szakember irányítja a csapatot, és tulajdonképpen csak rajta múlik, hogy meddig szeretne a kispadon maradni.

A 66 esztendős szakember 1996 óta dolgozik az Arsenal menedzsereként, de a bajnokságban 2004 óta egyszer sem ért fel a csúcsra a csapattal. Az FA-kupát azóta háromszor is megnyerte (2005, 2014, 2015), ám a szurkolók többre vágynak – különösen a Bajnokok Ligájában, amelyben hét éve nem jutott be a gárda a legjobb nyolc közé (igaz, odáig mindig eljutott).

A klub vezérigazgatója, Ivan Gazidis azonban továbbra is töretlenül bízik Wengerben, akinek nincs veszélyben az állása.

„A hatvanas éveinek közepén jár, teljesen természetes, ha arra gondolunk, hogy mikor jár le az ideje, ám ezt senki nem tudhatja. Kiváló egészségi állapotnak örvend, és mélységesen elkötelezett a klub iránt. Óriási kihívás lesz megtalálni a méltó utódját, de erre nem a közeljövőben kerül sor” – szögezte le Gazidis a Sky Sportsnak.

„Egyértelmű, hogy a következő idényben is Arsene Wenger irányítja a csapatot. A céljainkat és a döntéseinket mindig hosszú távra alakítjuk ki, hozzuk meg. Semmit nem hagyunk az utolsó pillanatra. Biztos vagyok benne, hogy Arsene akár a hosszabbítás, akár a távozás mellett dönt, időben szól nekünk, hogy fel tudjunk készülni a pótlására” – folytatta az elöljáró.

„Nem maradna a posztján, ha úgy gondolná, a klub nem halad jó irányba, vagy azt hinné, hogy nem képes megfelelni a szurkolók elvárásainak” – vélekedett Gazidis, aki visszatekintett a legutóbbi szezonra is, melynek során az Arsenal a második helyen végzett a bajnokságban.

„Csalódottak vagyunk, de legalábbis nem elégedettek. Többet reméltünk, meg is volt a lehetőségünk, hogy még jobb helyezést érjünk el. Nem nevezném katasztrofálisnak a második helyünket, de nem erre vágytunk. Viszont már nem vagyunk abban a helyzetben, mint négy-öt évvel ezelőtt, amikor eladtuk a legjobb játékosainkat. Világklasszis futballistákat szerződtetünk, ha a menedzser elvárásainak is megfelelnek” – tette hozzá az Arsenal vezérigazgatója.

Az „ágyúsok” ezen a nyáron eddig egy játékost szerződtettek, a svájci válogatott Granit Xhakáért 30-35 millió font közötti összeget fizettek a Borussia Mönchengladbachnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik