PL: Olyan, mintha visszatértem volna a pokolból – Ben Arfa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 22:36
null
Itt még boldogan tapsolt Hatem Ben Arfa (Fotó: Action Images)
Hatem Ben Arfa, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Nice játékosa nem rejtette véka alá véleményét előző munkaadójáról, a Newcastle Unitedről. Elmondása szerint kilátástalannak érezte helyzetét az angol klubnál töltött utolsó időszakában, a nizzaiak pedig megmentőként érkeztek az életébe.

Annak ellenére, hogy Ben Arfa 86-szor lépett pályára – és jegyzett 14 gólt, valamint 17 gólpasszt – a Newcastle United mezében, a klub és a játékos elválása nehézkesre sikeredett. A játékos elmondása szerint a 2014–2015-ös szezon elején közölték vele, hogy nem számítanak rá, majd előbb a „szarkák” tartalékcsapatához, később pedig – kölcsönbe – a Hull Cityhez került.

2015 januárjában bejelentkezett érte a Nice, ám ekkor a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) lépett közbe, mondván, egy szezonban nem szerepelhet három együttesben. Ekkor a visszavonulás gondolata is felmerült a Ben Arfában, ez azonban nem történt meg, így most a nizzai csapat játékosaként mesélt sorsának alakulásáról.

„2014 augusztusában a tartalékcsapathoz kerültem – kezdte Hatem Ben Arfa a France Footballnak. Szörnyű megaláztatás volt. Hetek teltek el, és én még mindig a tizenhat-tizenhét éves srácokkal készültem.”

„Egyszerűen nem értettem, az egész egy igazi rémálom volt. Olyan érzésem volt, mintha bezártak volna egy sötét, ajtó nélküli szobába, vagy mintha egy végeláthatatlan alagútban lennék. Egy fogoly voltam. Nem láttam reményt, nem láttam megoldást, ez maga volt a pokol. Minden nap felpofoztam magam, hogy ne adjam fel.”

„Végül próbáltam meggyőzni magam, hogy majd megtalálom a kiutat. Az, hogy nyáron a Nice-hez szerződtem, olyan volt, mintha visszatértem volna a pokolból.”

Ben Arfa formájára nem lehet panasz a nizzaiaknál, hiszen eddig tizenhárom bajnoki találkozóján hét gól és két gólpassz áll a neve mellett. Teljesítményével Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitányának figyelmét is felkeltette, hiszen az eddig 13-szoros válogatott játékos újra bekerült a nemzeti csapat keretébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik