Arsenal: a Pool és a Dortmund vinné a fiatal csatárt

Vágólapra másolva!
2015.01.27. 10:55
Chuba Akpomot, az Arsenal labdarúgócsapatának fiatal tehetségét szemelte ki Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere.

Angol lapértesülések szerint Chuba Akpom halogatja szerződése hosszabbítását az angol labdarúgó élvonalban szereplő Arsenalnál, így számos klub, köztük a Liverpool is bejelentkezett az ifjú támadóért.

A nyáron lejár a 19 éves csatár szerződése Londonban, így ügynöke már tárgyalhat más csapatokkal az átigazolásról. A legfrissebb hírek szerint a Borussia Dortmund, a Feyenoord és a Twente után most a Liverpool is aktívan érdeklődik az angol futball egyik legnagyobb tehetségeként számon tartott Akpom iránt, aki az előző szezonban kölcsönben szerepelt a Brentfordnál, majd a Coventry Citynél.

Akpom – aki hatéves kora óta szerepel az Arsenalban – kevés lehetőséget kapott a szezonban Olivier Giroud, Danny Welbeck, Lukas Podolski és Alexis Sanchez mögött, az angol válogatott Theo Walcott pedig újra bevethetővé vált.

Bár vonzó lehet a váltás gondolata a több játéklehetőség ígéretében, a Telegraph úgy tudja, Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere mindenképpen megtartaná a hétvégi Brighton & Hove elleni kupameccsen pályára lépő Akpomot, és új, hároméves szerződést kínálhat a fiatal csatárnak a következő napokban.

A tehetséges támadó helyzetét javítja, hogy Danny Welbeck sérülés miatt még egy ideig nem szerepelhet, illetve az Arsenal januárban kölcsönadta Yaya Sanogót a Crystal Palace-nak, Joel Campbellt a Villarrealnak a Gabriel Paulista-üzlet keretein belül, míg Lukas Podolski az Interben szerepel a szezon végéig. Úgy tűnik, most megnyílhat az út Akpom előtt az Arsenal első csapatánál, kérdés, hogy az angol utánpótlás-válogatott csatár a maradás mellett dönt, vagy máshol képzeli el a jövőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik