MU: Van Gaal annyit költ, amennyit csak akar

Vágólapra másolva!
2014.12.05. 10:50
null
Van Gaal előtt nincsenek korlátok: szabadon alakíthatja át az MU keretét (Fotó: Reuters)
A BBC Sport értesülései szerint a Manchester United labdarúgócsapatának vezetősége tudatta Louis van Gaal menedzserrel: a keret átalakítására annyit költ, amennyit csak akar, nincs korlátozás.

Van Gaal a nyáron százötvenmillió fontot adott ki játékosokra, Ángel di Maríát brit rekordért (59.7 millió) szerezte meg, valamint a klubhoz hozta Ander Herrerát, Luke Shaw-t, Marcos Rojót, Daley Blindet és Radamel Falcaót.

Mivel a klubkassza tele van, nem várható, hogy Van Gaal leállna a költekezéssel, pláne hogy a klub vezetősége szabad utat ad neki. A célpontok között szerepel a Borussia Dortmund középhátvédje, Mats Hummels, az Atlético Madrid védőklasszisa, Diego Godín, valamint az AS Roma középpályásra, Kevin Strootman. A BBC úgy tudja, Van Gaal várhatóan csak a nyáron költ nagy összegeket, a téli átigazolási időszakban visszafogott MU-tevékenységre lehet számítani. Hummels, Godín és Strootman megszerzése nem ígérkezik könnyű feladatnak, mert klubjaik ragaszkodnak hozzájuk.

A holland szakvezető ugyanakkor nagytakarítást is végezhet a keretben: a 2016 nyarán lejáró szerződésű futballisták – Rafael, Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans és Robin van Persie – sorsáról szabadon dönthet. A szintén 2016-ban lejáró szerződésű David de Geával minden bizonnyal hosszabbítanak, a középpályás Michael Carrick is új szerződést kaphat. A távozók listáján egy név (szinte) biztos: a brazil Andersonra nem tart igényt a Manchester United, de nem is bont vele egyoldalúan szerződést – utóbbi azzal járna, hogy a középpályás bérét szerződése végéig ki kellene fizetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik