MU: Blind szívesen menne, De Boer óvja a váltástól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 21:47
A holland labdarúgó-válogatott játékosa, Daley Blind elismerte, szívesen csatlakozna a Manchester Unitedhez, ha a klub új menedzsere, Louis van Gaal konkrét ajánlatot tenne érte.

A védelem bal oldalán és a középpályán is bevethető 24 éves Blind bevallotta: egyáltalán nem lenne ellenére, ha a Manchester United csábítaná. Blind bevallotta: egyáltalán nem lenne ellenére, ha a Manchester United csábítaná.

„Jól érzem magam itt, Amszterdamban – nyilatkozta a válogatott szélső, aki tagja volt a nyári brazíliai világbajnokságon bronzéremig jutó oranjének. – Ugyanakkor nem tagadom, ha érkezik egy megkeresés, elgondolkozom rajta és mérlegelem a lehetőségeimet. Jelenleg viszont csak és kizárólag az Ajaxra koncentrálok.”

Louis van Gaal az 5–3–2-es játékrendszert favorizálja új klubjában is, ebbe remekül beleillene Blind. Az Ajax vezetőedzője, Frank de Boer a hírek szerint megfelelő ajánlat esetén hajlandó is lenne elengedi játékosát, ám szerinte közel sem biztos, hogy játékosa készen áll a váltásra.

„Meg vagyok róla győződve, hogy Daley jó döntést fog hozni – mondta a holland bajnokcsapat szakvezetője. – Úgy vélem, hasznosabb lenne számára, ha még egy évet velünk maradna. Az előző idényben remekül teljesített, de még sokat fejlődhet nálunk. Amikor egy ellenállhatatlan ajánlatot kínálnak elénk, lehetetlen nemet mondani rá, az azonban biztos, hogy áron alul nem fogjuk őt elengedni.”

A Manchester Unitedhez kapcsolódó további hír, hogy hivatalossá vált: a chilei támadó, Ángelo Henríquez a horvát Dinamo Zagrebhez került kölcsönbe. A 20 éves játékos két éve az Universidad de Chilétől igazolt Manchesterbe, és első szezonjában öt hónapot a Wigannél töltött, míg az előző idényben a spanyol másodosztályú Real Zaragozát erősítette, amelynél 25 mérkőzésen 6 találatig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik