MU: Van Gaal-i munkakezdés 1.2 milliós fontos adománnyal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.17. 19:11
A Manchester United menedzseri posztjára kinevezett, csütörtökön hivatalos sajtótájékoztató keretében bemutatott Louis van Gaal nagyvonalú gesztussal kezdte meg manchesteri karrierjét.

A holland válogatottal világbajnoki bronzérmet szerző, majd a szövetségi kapitányi posztról leköszönő menedzser 1.2 millió fontos adományt „alkudott ki” szerződése tárgyalásakor.

A következő két szezonban 12 millió fontot kereső Van Gaal ügynök nélkül folytatott tárgyalásokat a Manchester Uniteddel, komoly összeget spórolva a vezetőségnek. Cserébe azt kérte a klubtól, hogy 600 ezer fontot adományozzon egy alapítványnak, az összeghez ő maga szintén 600 ezer fontot tett hozzá, így jött össze az 1.2 millió fontos (471 millió forintos) összeg.

A Manchester United és 62 éves menedzsere annak a hollandiai központú, a gerincvelői izomsorvadás gyógyításáért dolgozó alapítványnak (Spieren voor Spieren) ajánlották fel az összeget, amelynek Van Gaal és felesége 2000 óta a nagykövete.

Louis van Gaal és felesége, Truus – no meg a Német Kupa (Fotó: Action Images)
Louis van Gaal és felesége, Truus – no meg a Német Kupa (Fotó: Action Images)

A Manchester United új menedzsere csütörtökön tartotta meg első hivatalos sajtótájékoztatóját, pénteken pedig játékosaival együtt megkezdi a „vörös ördögök” észak-amerikai felkészülési túráját.

AJÁNLÓ: Mesut Özil vb-aranyérme 23 beteg brazil gyermek gyógyulását jelentheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik