MU: A legjobbamat nyújtom a legnagyobb klubnak - Van Gaal

Vágólapra másolva!
2014.07.17. 17:02
null
Az új főnök megérkezett Manchesterbe (Fotó: Action Images)
Louis van Gaal, az angol Premier League-ben szereplő Manchester United labdarúgócsapatának új menedzsere megtartotta első sajtótájékoztatóját.

 

„Nagy megtiszteltetés volt Sir Bobby Charltonnal megtenni az első lépeseket a stadionban – kezdte el székfoglalóját Van Gaal, miután átvett egy MU-mezt a csapat korábbi labdarúgójától. – Nem szeretnék semmit jósolni, de a legjobbamat fogom nyújtani a világ legnagyobb klubjának.”

A világbajnokságon a holland válogatottat vezető szakembert először arról faggatták, lesz-e szerepe a korábbi játékosoknak a klubnál, valamint, hogy miért nem ment szabadságra a vb-t követően.

„Nicky Butt már a stáb tagja, de Paul Scholesnak és Phil Neville-nek is lesz feladata. Hogy miért nem megyek szabadságra a vébé után? Ilyen lehetőségekre, mint a Manchester United vezetése, az ember nem mond nemet, ez már maga egy nyaralás, örülök neki, hogy dolgozhatok.”

„A negyedik hely nem jöhet szóba, csak a bajnoki cím lehet a cél. Demokratikus vagyok, de kemény is, a média sokszor mást mutat, mint ami a valóság. Határozott filozófiám van a csapat vezetésével kapcsolatban, ami évről évre igazolja önmagát. Sir Alexnek is egyértelmű elképzelése volt, amely, azt gondolom, kiválóan működött.”

Az MU korábbi menedzsere, Sir Alex Ferguson telefonon gratulált a hollandnak, majd személyesen is találkoztak egymással. Van Gaal elmondta, a tapasztalat nem a korral jár (erre példát is hozott), majd elárulta, hogy egyik idősebb játékosa, Michael Carrick megsérült, és bár a sajtótájékoztatón nem hangzott el pontos adat, később kiderült, hogy két és fél hónap pihenő vár az angol középpályásra.

„Nem mindig tudom pontosan megmondani, mit jelent az, hogy tapasztalt valaki. Clarence Seedorf 16 éves volt, amikor bemutatkozott nálam az Ajaxban, mégis érettebben játszott, mint néhány 30 éves. Ez mindig a személyiségtől függ. Carrick például tapasztalt játékos, ő megsérült tegnap, és nagy veszteség számunkra. Luke Shaw és Ander Herrera érkezésének azonban örülök, szerződtetésükre én adtam az áldásomat, szerintem jó vásárt csináltunk velük.”

A holland szakember elmondta azt is, még nem tudja, ki lesz a csapat kapitánya, nem szeretne elhamarkodott döntést hozni, mert ez fontos a számára.

„Dolgoztam már Spanyolország, Hollandia és Németország első számú csapatánál, most pedig Angliáénál vagyok. Tisztában vagyok vele, hogy komoly elvárások vannak velem szemben, de ez nagyszerű kihívás, és én állok elébe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik