Blackpool: saját fia edzője lett a korábbi MU-legenda

Vágólapra másolva!
2013.02.18. 17:29
Paul Ince, a Manchester United korábbi legendája, 53-szoros angol válogatott labdarúgó lett az angol másodosztályban (Championship) szereplő Blackpool menedzsere.

A hétfőn egy évre kinevezett Paul Ince a harmadik menedzsere a csapatnak ebben a szezonban Ian Holloway és Michael Appleton után. A 45 éves szakember majdnem két évig edzői munka nélkül volt; legutóbbi csapatát, a Notts Countyt 2011 áprilisában hagyta el.

„Furcsa a csapat menedzsereként itt ülnöm, hiszen eddig szurkolóként jártam a stadionba, no meg hogy lássam a fiamat futballozni – utalt Paul Ince arra, hogy 21 éves fia, Tom Ince a csapat egyik erőssége, 33 mérkőzésen 17 gólt szerzett ebben a szezonban. – Óriási öröm számomra, hogy újra edző lehetek, és egy csomó nagyszerű fickóval dolgozhatok együtt."

A Blackpool jelenleg 14. a tabellán, és miközben csupán 10 pont a lemaradása az élvonalba jutással kecsegtető osztályozós helyektől, a kiesőzóna még közelebb – hatpontnyira – van hozzá.

A Manchester United játékosaként egyebek mellett két bajnoki címet szerző Paul Ince annak idején az első fekete csapatkapitánya volt az angol válogatottnak, és az első fekete brit szakvezető volt, akit Premier League-klub (a Blackburn Rovers) menedzserévé neveztek ki. A két Ince a Notts Countynál már dolgozott együtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik