Liverpool: Nagyon, nagyon szerencsétlenek - Rush

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 15:12
Hagyományaihoz és játékoskeretének erősségéhez képest méltatlanul szerepel a Premier League-ben a Liverpool labdarúgócsapata. A 11. helyen szerénykedő együttes korábbi legendás gólvágója, Ian Rush azonban nem aggódik, szerinte még most is elérhető a bajnokság zárásakor a hatodik hely.

„Szerintem be tudjuk a legjobb hat között fejezni a bajnokságot – fogalmazott többes szám egyes személyben Rush. – Ha megnézem, milyen csapatok vannak ezeken a helyeken, akkor arra gondolok, hogy ezt mi is meg tudjuk csinálni."

Az 51 éves, liverpooli gólrekorder – 600 mérkőzésen 346 találat fűződik a nevéhez – a bajok fő okozóját is nevesítette.

„Nem játszanak rosszul, sőt kimondottan jól játszanak, csak nagyon, nagyon szerencsétlenek, és nem tudják idejében lezárni a meccseket. Méghozzá azért nem, mert hiába futballoznak jól, nem szereznek elég gólt. Ezen muszáj lenne mielőbb változtatni, mert ha nem teszik meg, akkor megteszik ezt az ellenfelek."

A Liverpool kimondottan rossz rajtot vett a bajnokságban, de azért valamelyest már magára talált. Rush azonban kiemelte: az Anfield Road már korántsem az az oroszlánbarlang, mint volt régebben, márpedig a kiegyensúlyozott hazai szereplés a jó bajnoki eredmény alapja. A Liverpool az eddig otthon megszerezhető 24 pontból mindössze 12-t tudott megtartani. Ez a 12. helyhez elég a pályaválasztók külön tabelláján. Persze Rush idejében idegenben is jobban ment: a jelenlegi helyzetet tekintve hét bajnokin egyszer nyertek, és van még négy döntetlenjük.

A Liverpool 19 ponttal a tizenegyedik helyen áll a tabellán, de csupán négypontos hátrányban a hatodik helyezett, városi rivális Everton mögött, további három pontra pedig az Európa-ligát jelentő ötödik pozíciótól, amelyet most a WBA foglal el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik