Klinsmann: Rooneynak jó orra van a góllövéshez

Vágólapra másolva!
2010.03.24. 16:28
A német válogatott korábbi csatára, Jürgen Klinsmann lelkesedik Wayne Rooney játékáért, és úgy véli, a Manchester United futballistája „kiszagolja", hogy hova fog érkezni a labda.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapján adott interjúban Jürgen Klinsmann méltatta Wayne Rooney teljesítményét, és úgy gondolja, az angol támadó különleges érzékkel helyezkedik a pályán.


„Rooney óriási játékot nyújt ebben a szezonban. Gólra éhes és nagyon motivált, trófeákat szeretne nyerni. Nyugodt és magabiztos. Ha így folytatja, valószínűleg ő lesz az év játékosa Európában" – mondta a német válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Cristiano Ronaldo távozása után Rooney lett az MU vezéregyénisége, és már 32 gólnál tart a szezonban, miután a Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő mindkét mérkőzésén két gól szerzett.

„Félelmetes ösztöne van. Érzi, hogy hova érkezik a labda, minden pillanatban megjátszható. Keményen dolgozik a pályán, segít a védekezésben is. Mindig a jelen pillanatban él, és ez a legjobb tulajdonság, amivel egy futballista rendelkezhet" – nyilatkozta a játékosként az Interrel és a Bayern Münchennel is UEFA-kupát nyerő Klinsmann.

A német legenda a Bajnokok Ligája esélyeit is latolgatta: „minden attól függ, hogy a Barcelona mennyire éhes a sikerre. Nagyszerű csapatok szerepelnek a legjobb nyolc között, a Manchester United, az Arsenal és a Bayern is roppant erősnek tűnik. Az Inter azzal, hogy kiejtette a Chelsea-t, megmutatta, hogy őket sem szabad lebecsülni".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik