Kádár lábtörése már a múlté, és az első csapatban is bizonyítana

Vágólapra másolva!
2009.07.13. 12:32
A súlyos sérüléséből felépülő, a Shamrock Rovers elleni hétvégi edzőmérkőzésen a Newcastle United első csapatában bemutatkozó Kádár Tamás azon dolgozik, hogy az augusztusban kezdődő idényben minél többször játszhasson a másodosztályú együttesben.
Kádár Tamás (jobbra) a Newcastle United nagycsapatában is bizonyítana
Kádár Tamás (jobbra) a Newcastle United nagycsapatában is bizonyítana
Kádár Tamás (jobbra) a Newcastle United nagycsapatában is bizonyítana
Kádár Tamás (jobbra) a Newcastle United nagycsapatában is bizonyítana

Az előző szezon finoman fogalmazva sem alakult jól a Newcastle és az angol klubnál szereplő Kádár Tamás számára. Az együttes több edzőváltást követően az utolsó fordulóig harcban volt a bennmaradásért, de végül kiesett a másodosztályba. Mike Ashley tulajdonos szabadulna a klubtól, amely jelentős problémákkal küzdhet a Championshipben is: a drasztikus bevételcsökkenés ellenére a játékosok bére csillagászati összegeket emészt fel, mert nincs olyan záradék a szerződésükben, amely osztályváltás esetén fizetéscsökkentést írna elő.

A magyar hátvéd szempontjából a kiesés mellett sérülése is tovább sötétítette a képet. A 19 éves játékost több alkalommal is nevezték az első csapat meccseire – igaz, lehetőséget nem kapott –, aztán egy tartalékbajnokin eltört a lába, s hosszas kihagyásra kényszerült. Mostanra azonban teljesen felépült, és a Shamrock Rovers elleni 3–0-s győzelem során bemutatkozhatott a Newcastle-ban.

„Kezdőként kaptam lehetőséget, és a többiekhez hasonlóan egy félidőt játszottam a Shamrock elleni edzőmeccsen A találkozót megelőzően már egy hete Írországban készültünk, a sok futás és erőnléti edzés miatt éreztem is kicsit a lábamat, de jó erőállapotban voltam, és szerintem nem ment rosszul a játék. Hatalmas bizonyítási vágy dolgozik bennem, mert január óta nem léptem pályára” – mondta el a Nemzeti Sportnak a volt zalaegerszegi futballista.

A magyar játékos télen becsúszva próbált menteni egy támadó elől, amikor megsérült. Állítása szerint a szerencsétlen eset nem tette óvatosabbá.

„Körülbelül két hónapja álltam edzésbe, és egyáltalán nem érzek már fájdalmat. Nagyjából az előző idény végére épültem fel, a nyári szünet alatt sem lazsáltam, mert pontos edzéstervvel küldtek haza Magyarországra. Persze jó volt visszatérni Angliába, együtt készülhettem a csapattal, már nagyon hiányzott a foci. A szurkolók is folyamatosan érdeklődtek az állapotom felől, ami nagyon jó érzéssel töltött el. A pályán nem jut eszembe a sérülésem, mert ha azon aggódnék, hogy megint megtörténik, meg is történne. Biztos vagyok benne, ha ugyanolyan helyzetben kellene mentenem, nem haboznék. Úgy érzem, szerencsés helyzetben vagyok, hiszen nagyon jó környezetben készülhetek, és szinte mindenben fejlődtem, amióta itt játszom. Főleg fizikailag erősödtem meg" – nyilatkozta Kádár.

A TELJES CIKKET, AMELYBEN KÁDÁR TAMÁS BESZÉL A CSAPATOT KÖRÜLVEVŐ LÉGKÖRRŐL IS, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik