C. Ronaldót nem érdeklik a Real Madrid és Pérez nagyra törő tervei

Vágólapra másolva!
2009.05.22. 15:23
A Manchester United játékosa, Cristiano Ronaldo kijelentette, jövőre is marad az Old Traffordon. A portugál válogatott klasszis jövője tavalyhoz hasonlóan megint a találgatások kereszttüzébe került, ugyanis a Real Madrid elnöki székére pályázó Florentino Pérez többek között az ő leigazolását jövendöli. Az aranylabdás sztár ezzel szemben csak a BL-döntőre fókuszál, és kijelentette, nem az ő és a Barcelonában játszó Lionel Messi különcsatájaként kell felfogni a finálét. Ronaldo csapattársa, Rio Ferdinand közben élete legnagyobb küzdelméről beszélt.
Tényleg nem C. Ronaldo (jobbra) és Messi (balra) párharcáról fog szólni a BL-döntő?
Fotó: Action Images (archív)
Tényleg nem C. Ronaldo (jobbra) és Messi (balra) párharcáról fog szólni a BL-döntő?
Tényleg nem C. Ronaldo (jobbra) és Messi (balra) párharcáról fog szólni a BL-döntő?
Fotó: Action Images (archív)
Tényleg nem C. Ronaldo (jobbra) és Messi (balra) párharcáról fog szólni a BL-döntő?
Bár az MU hajthatatlannak tűnik Ronaldóval kapcsolatban, és semmi körülmények között sem adná el az idén nyáron, mégis, ha Pérez nyeri meg a Real Madrid elnökválasztását, biztosra vehető, hogy megpróbálja majd megszerezni a portugált.

„Most csak a Bajnokok Ligája-döntő foglalkoztat, az érdektelen, hogy mi fog történni velem vagy a csapattársaimmal a következő szezonban. Nyilvánvaló számomra, hogy Pérez nagy csapatot fog építeni Madridban, de jelen pillanatban az MU játékosa vagyok, és nem érdekel, mi történik ott” – mondta Ronaldo.

A Manchester United jövő héten a Barcelonával csap össze a BL-fináléban, és győzelmével az első ismétlő lehetne a sorozat 1992-es átalakítása óta. Mindkét együttes remekül szerepelt eddig hazája bajnokságában, így igazi értékmerő lehet kettejük jövő heti összecsapása.

„Nagyon nehéz lesz megint nyerni, mert a Barcelona is nagy csapat, remek futballistákkal és edzővel. Mindkét gárdának erős a játékoskerete, így ez olyan mérkőzés lesz, amelyről minden szurkoló álmodik” – fogalmazott Cristiano Ronaldo. Persze gyanítható, hogy abban a bizonyos álomban minden drukker a sajátjait látja győztesnek…

Ugyanakkor a portugál nem az ő és Messi közti párbajként fogja fel a finálét: „Ez a két együttes párharca lesz. Én sem tudok nyerni egyedül, mint ahogy Messi sem a társai nélkül” – tette hozzá a portugál.

„Teljesen egyértelmű, hogy a mienk a két legjobb csapat Európában. Nemcsak azért, mert mi vívjuk a döntőt, hanem a mutatott játékunk, valamint a már megnyert címek miatt is” – zárta mondandóját Ronaldo.

Közben egyik csapattársa, Rio Ferdinand saját bevallása szerint élete legnagyobb küzdelmét folytatja, hogy pályára léphessen a szerdai csúcsmeccsen.

„Jól vagyok, már edzettem labdával és futottam is – újságolta a napokban Ferdinand. – Nem tudok róla, hogy ne játszanék a BL-döntőben. Nem látok rá esélyt, hogy kihagyjam. A mestertől függ, hogy már vasárnap bevet-e, de fizikailag készen állok a feladatra.”

„Ez minden bizonnyal életem egyik »legfontosabb« sérülése. Nem gondolok még a mérkőzésre, csak ha majd a Rómába tartó gépen fogok ülni” – tette hozzá Ferdinand.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik