Rossz formában vannak, de az MU-nak és a Villának is kell a három pont

Vágólapra másolva!
2009.04.05. 15:53
A Manchester United ismét visszaveheti vezető pozícióját az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában. A Premier League vasárnap délutáni rangadóján(?) az utóbbi időszakban gyenge formában játszó, de még így is ötödik Aston Villa lesz a „vörös ördögök” vendége.
Tévezre kulcsszerep hárulhat
Fotó: Action images
Tévezre kulcsszerep hárulhat
Tévezre kulcsszerep hárulhat
Fotó: Action images
Tévezre kulcsszerep hárulhat

Nem is olyan rég még újabb könnyed bajnoki címben gondolkodtak az Old Traffordon, míg a birminghamiek számára elérhető közelségbe került a Bajnokok Ligája-szereplés. Mára az MU a vesztett pontok tekintetében ugyan még „bőven” vezeti a bajnokságot, ám most, hogy két meccsel kevesebbnél tart, mint a Liverpool, két ponttal lemaradva csak második a tabellán.

A Villa pedig szempillantás alatt került jócskán a negyedik Arsenal mögé úgy, hogy legutóbbi nyolc találkozóján nem tudott győzni. Még február 7-én gyűjtötte be a három pontot a Villa a Blackburn Rovers vendégeként.

A Manchester United a Liverpooltól kapott csúnya verést még március közepén, majd Gera Zoltán hathatós közreműködésével a Fulham otthonából is pont nélkül távozott a címvédő. Úgyhogy a „vörös ördögöknek” újra fel kell pörögniük.

Most nagy kérdés, milyen összetételű csapatot küld pályára Sir Alex Ferguson menedzser, s hogy a kezdők mennyire tesznek meg mindent a sikerért. Kedden ugyanis az FC Porto ellen Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepel majd az együttes. Két nap pihenés pedig még a szigetországban szereplő gladiátoroknak sem biztos, hogy elég a regenerálódásra.

Az mindenesetre biztos, hogy Wayne Rooney és Paul Scholes eltiltás miatt nem léphet pályára vasárnap, de könnyen megeshet, hogy nem csak ők ketten lesznek azok a kulcsjátékosok, akik nem szerepelnek a Villa elleni kezdőcsapatban.

Dimitar Berbatov sérülés miatt nem szerepelhet, így a támadószekció összetétele némi fejtörést okozhat Fergusonnak. A bolgár támadó még a válogatott mérkőzéseken sérült meg, Carlo Tévezre tehát jelentős feladat várhat a bajnokin.

A másik oldalon a válogatott Emile Heskey-nek a Szlovákia elleni vb-selejtezőn voltak gondjai a térdszalagjaival. Wilfred Bouma ellenben súlyos sérülését követően nyolc hónap után lehet ismét a nagycsapat tagja.

Martin O’Neill alakulata nem elég, hogy rossz formában van, még csak nem is győzni jár az Old Traffordra: legutóbb 1983-ban távozott három ponttal a Villa az MU otthonából.

A játéknap másik mérkőzésén a Wigan Athletic lesz az Everton vendége.



PREMIER LEAGUE

31. FORDULÓ
Everton–Wigan Athletic 16 ó
Manchester United–Aston Villa 17

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Fulham–Liverpool 0–1 (Benajun 92.)
Arsenal–Manchester City 2–0 (Adebayor 8., 49.)
Bolton Wanderers–Middlesbrough 4–1 (Davies 8., Cahill 44., Taylor 78., Gardner 84., ill. O’Neil 38.)
Hull City–Portsmouth 0–0
Newcastle United–Chelsea 0–2 (Lampard 56., Malouda 65.)
West Bromwich–Stoke 0–2 (Fuller 2., Beattie 49.)
West Ham United–Sunderland 2–0 (Stanislas 42., Tomkins 53.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik