Gera: A gólom karrierem három legszebb találata közé tartozik

Vágólapra másolva!
2009.03.22. 07:20
Több mint hat hónap (2008. szeptember 13., Bolton) után rúgott újra gólt a Premier League-ben Gera Zoltán, de ahogyan ő fogalmazott, a 2004 óta íródó angliai karrierjében az MU elleni varázslata nem a hosszú csend megtörése miatt foglal el különleges helyet.
„Angliában még nem rúgtam ekkora gólt” – vélekedik találatáról Gera Zoltán
Fotó: Action Images
„Angliában még nem rúgtam ekkora gólt” – vélekedik találatáról Gera Zoltán
„Angliában még nem rúgtam ekkora gólt” – vélekedik találatáról Gera Zoltán
Fotó: Action Images
„Angliában még nem rúgtam ekkora gólt” – vélekedik találatáról Gera Zoltán

„Angliában még nem rúgtam ekkora gólt, és az is biztos, hogy pályafutásom három legszebb találata közé tartozik a San Marino elleni ollózással meg a Fradiban a Sopronnak lőtt gólommal együtt – mondta Gera Zoltán a Nemzeti Sportnak. – Azért is örülök neki, mert a Fulham szurkolói eddig nem túl sok látványosságot láttak tőlem, most legalább megtudták, mire vagyok képes.”

Azonban nem csupán a szurkolók, hanem a csapaton belüli helye miatt is fontos volt a gól. A támadó azt gondolta, Clint Dempsey betegsége miatt kezdő lesz, végül azonban csak harmadik csereként szállhatott be.

„Csalódott voltam, de most már nem vagyok az – így a válogatott csapatkapitánya. – Biztos voltam benne, hogy nem bírja végig és beállhatok, ám több időre számítottam. De ami jutott, kihasználtam. Karrierem szempontjából talán még sohasem rúgtam ilyen fontos gólt. Nekem is kellett, a megítélésemnek is jót tett, ráadásul nem kiscsapatnak, hanem a Manchester Unitednek lőttem. Ettől még egyből nem változik meg minden, nem leszek automatikusan a kezdőcsapat tagja, de léptem egyet előre.”

Roy Hodgson, a Fulham menedzsere természetesen nagyon elégedett volt a sikerrel.

„Nem gyakran van az embernek sikerélménye a Manchester United ellen, ráadásul ritkán láttam annyira jól játszani a csapatomat, mint az első félidőben. Fordulás után a United feljavult, és nagyon megnehezítette a dolgunkat, mi pedig túl idegesek voltunk. A második gól aztán szerencsére minden vitás kérdést lezárt” – nyilatkozta. Kollégája, Sir Alex Ferguson elsősorban Wayne Rooney buta piros lapja miatt füstölgött.

„Odadobta a labdát, ahonnan a szabadrúgásnak kellett következnie. Eltalálta a játékvezetőt? Nem. Ennyi” – mondta a meglehetősen rossz hangulatban távozó skót szakember az MU Tv stábjának.

„Természetesen nem lehet semmit a játékvezetőre fogni. Az első félidőben sokkal jobb volt a Fulham, képtelenek voltunk felpörögni. Akár többel is vezethettek volna. A márciusi és áprilisi vereségek nagyon sokba kerülhetnek a végelszámolásnál, de szerencsére maradt egy kevés az előnyünkből” – elemzett.

A Manchester United 147 mérkőzés után szenvedett egymást követő két találkozón vereséget.

GERA AZ MU-NAK...


...ÉS GERA SAN MARINÓNAK. KÉT EMLÉKEZETES MOZDULAT.


EMLÉKEZTETŐ: PREMIER LEAGUE

30. FORDULÓ
Fulham–Manchester United 2–0 (Murphy 18., Gera 87.)
Blackburn–West Ham 1–1 (Andrews 51., ill. Noble 35.)
Stoke–Middlesbrough 1–0 (Shawcross 84.)
West Brom–Bolton 1–1 (Shittu 82. – öngól, ill. Taylor 67.)
Tottenham–Chelsea 1–0 (Modric 50.)

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Portsmouth–Everton 2–1 (Crouch 22., 75., ill. Baines 4.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik