Scolari megállapodott a Manchester Cityvel Drogba eladásáról

Vágólapra másolva!
2009.03.05. 17:26
Noha már egy hónapja menesztették Luiz Felipe Scolarit a Chelsea menedzseri posztjáról, a brazil szakember a klubnál eltöltött hét hónapjáról azóta is folyamatosan derülnek ki apró titkok. Ezúttal Didier Drogbáról tudódott ki: Scolarinak egyáltalán nem volt szüksége a csatárra, olyannyira, hogy tavaly nyáron 18 millió fontért el is adta őt a Manchester Citynek. Az üzletet Roman Abramovics vétózta meg, aki végül egy hónappal ezelőtt is inkább a támadót választotta.
Egyiküknek mennie kellett
Fotó: Action Images (archív)
Egyiküknek mennie kellett
Egyiküknek mennie kellett
Fotó: Action Images (archív)
Egyiküknek mennie kellett

Didier Drogba ügynöke, Thierno Seydi a L’Observateur című lapnak nyilatkozva kifejtette: tavaly nyáron az Inter és a Manchester City érdeklődött legaktívabban játékosa iránt. A Cityvel már a megállapodás is megszületett: a csatár 18 millió fontért cserélt volna klubot, miután Scolarinak nem volt szüksége rá.

„Az üzlettel már mindenki kiegyezett: Didiernek jó volt, a Manchester Citynek is megfelelt, aztán a Chelsea igazgatói jelezték, mégsem válnak meg a játékostól. A City 18 millió fontot adott volna egy 30 éves játékosért, Abramovics viszont ragaszkodott hozzá” – mondta Seydi a lapnak.

„Ez is bizonyítja, hogy mennyit ér a londoniaknak Drogba. Abramovicsnak végül igaza volt, hiszen amióta Didier újra játszik, a csapat is rendszeresen győz” – fogalmazott a játékos ügynöke, aki Scolari menesztéséről is elárult néhány részletet.

Az elefántcsontparti csatár az idény elején sérült volt, novemberig nem is játszott, és felépülése után Scolari sem igazán foglalkoztatta Drogbát, inkább Nicolas Anelkát szerepeltette egyedüli csatárként.

„Scolari a kispadra ültette Didiert, de nem sportteljesítménye miatt. Ez két olyan ember problémája volt, akik képtelenek voltak együtt dolgozni.”

„Egyiküknek mindenképpen távozni kellett, és a klub úgy döntött, hogy Scolaritól válik meg. Azt mondta a vezetőség, hogy Didier már történelmet írt a csapatnál, és még nagyon sokat hozhat a klubnak, úgyhogy az edzőnek kell mennie” – jelentette ki Seydi.

SCOLARI LONDONBAN MARAD

Amióta a Chelsea-től kirúgták a világbajnok szakembert, nincs állása. A legfrissebb hírek szerint a brazil Gremio csapata csábította, ő azonban 24 órás gondolkodási időt kért, majd – családi okokra hivatkozva – elutasította a klub felkérését. A katari al-Hilallal is összehhozták már a szakembert, ám minden bizonnyal az arab ajánlatra is nemet mond. A 60 éves szakember és marad Londonban mivel 18 éves fia jelenleg utolsó évét tölti egy londoni középiskolában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik