Hiddink még nem adja fel, Charlton viszont hat MU-trófeáról vizionál

Vágólapra másolva!
2009.03.02. 20:43
Guus Hiddink, a Chelsea-t beugró (legalábbis ezt állítja…) menedzserként irányító holland szakember a Manchester United keretének kiegyensúlyozottságában látja a rivális sikerének kulcsát. Ugyanakkor saját csapatában is látja az elszántságot, mely nélkülözhetetlen, ha a „kékek” valóban komolyan gondolják még a bajnoki cím megszerzését. Sir Bobby Charlton, a manchesteriek legendája eközben arról beszél, hogy szeretett együttese akár hat trófeát is nyerhet az idén – bár ez szerinte is meglehetősen valószínűtlen.
Hiddink vigyáző szemeit a Chelsea-re veti: a holland szerint nehéz lesz utolérni a Unitedet
Fotó: Imago
Hiddink vigyáző szemeit a Chelsea-re veti: a holland szerint nehéz lesz utolérni a Unitedet
Hiddink vigyáző szemeit a Chelsea-re veti: a holland szerint nehéz lesz utolérni a Unitedet
Fotó: Imago
Hiddink vigyáző szemeit a Chelsea-re veti: a holland szerint nehéz lesz utolérni a Unitedet


Hiddink, aki az orosz válogatott szövetségi kapitánya is egyben, három győzelemmel mutatkozott be a Chelsea kispadján: jelenleg hét pontos a csapat hátránya az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester mögött. Ez akár ideiglenesen négy pontra is csökkenhet, amennyiben kedden megverik a Portsmouth gárdáját.

Az MU vasárnap újabb szoros mérkőzésen aratott, a Tottenham legyőzésével elhódították a Ligakupát. Ez már a harmadik trófeájuk a szezonban, miután korábban a klubvilágbajnokságon és a Charity Shielden is győzelmet arattak.

Hiddink a keret ideális összetételében látja a rivális sikereinek kulcsát: „Három korosztályra van szükség, egy idősebbre 28 és 32 éves korú játékosokból és esetleg néhány 34 évesre, egy középső korosztályra 23-27 évesekből, valamint a fiatalokra, akik 18-23 évesek. Ha ez az egyensúly megvan egy keretben, akkor a csapat hosszú időn keresztül tudja szállítani az eredményeket, mint ahogy ezt láthatjuk a Unitedtől is.”

Saját csapatát érintően kifejtette: elégedett az elmúlt meccseken mutatott formával, azonban mindig van miben fejlődni játékosainak. Amíg matematikai esély lesz a bajnoki címre, nem fogják feladni, de maga a holland szakember is érzi: a Unitedet nagyon nehéz lesz befogni.

„Nem vagyok naiv, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy rettenetesen nehéz lesz utolérni a Unitedet. Nagyon jó a csapatuk, de amíg esélyünk van, harcolunk. Májusban harcolni szeretnénk a bajnoki címért" – nyilatkozta sajtótájékoztatóján.

A „vörös ördögök" élő legendája, Sir Bobby Charlton eközben úgy véli, a Machester – ha elkerülik a sérülések és az eltiltások – akár minden fronton első helyen végezhet, ahol elindult. Három trófea már zsebben van, a bajnokságban élen állnak, az FA-kupában negyeddöntőt játszanak a Fulhammel, az Inter ellen pedig kedvező eredményt értek el a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

„A csapat nagyon együtt van és remekül játszik, ha a külső körülmények nem lesz ellenük, akkor minden trófea a Unitedé lehet. Nem valószínű, de egy kis esélyt látok rá” – mondta Charlton, aki hozzátette: egyre nehezebben bírja a kiélezett végjátékokat.

„A Spurs elleni meccs nem tett jót az idegeimnek, és épp ezért valószínűtlen, hogy minden döntő fontosságú találkozón ott legyek. A Ligakupa-döntő után remegtem, mint a nyárfalevél" – emlékezett vissza a tizenegyespárbajra a United történetének egyik legjobb játékosa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik