Pavljucsenko álma, hogy egyszer a Manchester Unitedben játsszon

Vágólapra másolva!
2009.02.27. 17:26
Vasárnap délután kerül sor a Tottenham és a Manchester United között az angol Ligakupa döntőjére, így nem lehet azt mondani, hogy Roman Pavljucsenko a legjobb időpontban beszélt álmáról, konkrétan arról, hogy egyszer a „vörös ördögöknél” szeretne játszani. Az orosz csatár azonban – aki nem éppen hízelgően szólt Dimitar Berbatovról – mindent megtesz azért, hogy a hétvégi fináléban győzelemre vezesse csapatát. Ő lehet az első játékos a sorozat történetében, aki valamennyi fordulóban betalál az ellenfelek kapujába.
Pavljucsenko (balra) nem Woodgate életére tör, hanem Ligakupa-győzelemre
Fotó: Reuters
Pavljucsenko (balra) nem Woodgate életére tör, hanem Ligakupa-győzelemre
Pavljucsenko (balra) nem Woodgate életére tör, hanem Ligakupa-győzelemre
Fotó: Reuters
Pavljucsenko (balra) nem Woodgate életére tör, hanem Ligakupa-győzelemre

Harry Redknapp valószínűleg nem örül neki, hogy orosz játékosa éppen az idény egyik, ha nem a legfontosabb találkozója előtt beszélt álmairól, Pavljucsenko azonban nem titkolta érzéseit.

„Nem lenne helyes, ha nem ez lenne az álmom – válaszolta a támadó arra a kérdésre, hogy szeretne-e a Manchester Unitedben szerepelni. – Világossá vált előttem, hogy a Premier League az, amiért valakinek el kell kezdenie futballozni. A United pedig ennek a ligának a legjobbja. Ha egyszer az első álmod beteljesül, akkor új célokat kell keresned.”

A 27 éves labdarúgó elmondta véleményét Robbie Keane-ről és Dimitar Berbatovról is.

„Robbie úgy tért vissza a Spurshöz, mintha sose ment volna el – mondta Pavljucsenko az orosz Gazetának. – Egyértelmű, hogy ő a főnök a csapaton belül, ami jó, mivel úgy vettem észre, hogy mindig is szerették itt.”

„Ha Berbatov visszatérne, teljesen más lenne a helyzet. Azt hallottam, hogy arrogáns ember, aki edzés után csak úgy odadobja a sáros cipőjét a szertárosnak, és csak annyit mond neki, hogy »Pucold ki!«. Senki sem kedveli az ilyen embereket.”

Csatártársáról, Darren Bentről kifejtette, hogy nincs vele semmi gondja, a gárdán belüli versenyhelyzet jót tesz neki.

Bár egyszer szeretne a manchesterieknél futballozni, a vasárnapi döntőn Pavljucsenko a Tottenhamért küzd majd, méghozzá teljes erőbedobással.

„Nagyon szeretnék gólt szerezni a meccsen. Kikaptunk tőlük az FA-kupában, így ez a találkozó több szempontból is nagyon fontos számunkra. Mindenekelőtt azért, mert ez egy kupadöntő, márpedig a labdarúgásban címeket kell nyerni. Eddig csak az Orosz Kupát nyertem meg még a Szpartak Moszkvával, újra át akarom élni azokat a mámoros pillanatokat.

Másodsorban ezzel jegyet válthatunk magunknak az UEFA-kupába, harmadrészt pedig visszavághatunk az FA-kupában elszenvedett vereségünkért. Végül pedig a sikerből önbizalmat meríthetnénk. Nehéz lenne túlértékelni a meccs fontosságát.”

Pavljucsenko kritikusai gyakran a szemére vetik, hogy a bajnokságban nem elég gólerős. Igaz, ami igaz, eddigi 17 fellépésén csak három gólt jegyzett, ezzel szemben viszont a Ligakupában remekel. Már hatszor volt eredményes a jelenlegi kiírásban, és ha a döntőben is betalál, akkor ő lesz az első játékos a sorozat történetében, aki az összes fordulóban gólt szerez.

„Nem állok hozzá másképp a kupameccsekhez, mint a bajnokikhoz, egész egyszerűen a Ligakupában mindig a helyére kerülnek a dolgok. A kritikusaim azt mondanak, amit akarnak, én csak azt tudom nekik felelni, hogy itt minden egyes találkozón rettentő nehéz betalálni az ellenfél kapujába. Egész oroszországi karrierem során nem szereztem annyi kisebb zúzódást és sebet, mint Angliában fél év alatt. Mindezek ellenére remekül érzem magam itt” – fejezte be mondandóját a csatár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik